На Сихові у Львові зрізають аварійні дерева

1150 0
Цього року у львівських парках зрізають дещо більше дерев, ніж в минулі роки.
фото: ілюстративне/роман балук

фото: ілюстративне/роман балук

У парку Івана Павла ІІ на Сихові та біля школи на вул. Трильовського зрізають аварійні дерева, які становлять загрозу для перебування там мешканців. Роботи відбуваються на основі актів, які підписало управління екології та природних ресурсів ЛМР, – повідомила у коментарі Tvoemisto.tv його керівниця Олександра Сладкова.

«У парках працюють виключно згідно з актами. Ті дерева відповідають всім критеріях аварійності. Крім того, на одному гектарі землі у парку росте мінімум 100 дерев. Так, наприклад, у парку Івана Франка у Львові на гектар припадає приблизно 110 дерев, хоча він досить розріджений, а в парку Івана Павла  95 гектарів, тобто орієнтовно 9 500, і від того, що там зрізали 30, для парку вцілому нічого не змінюється. Ми відбираємо гірші з гірших», – каже вона.

Читайте також: Чи безпечно гуляти у парках Львова та як змінилося вуличне озеленення. Фото, відео

Олександра Сладкова зазначає, що цього року у львівських парках зрізають дещо більше дерев, ніж в минулі роки, оскільки на це виділили достатньо коштів. Зрізають аварійні дерева для того, аби мешканцям було безпечніше перебувати в парках, а здорові дерева могли розвиватися. Водночас ті дерева, які ще можна укріпити, – рятують.

«Чому мешканці можуть бачити, що цього року зрізається більше дерев, ніж в минулі роки? По-перше, минулоріч просто впало 700 дерев під час буревіїв, їх весь рік розбирали. Окрім цього, попередньо на парки виділяли гроші за залишковим принципом, коштів було мало, а в кінці минулого року проголосували загальний фонд бюджету і дали суттєво більше коштів на парки, тому ми приводимо в порядок зелені насадження», – говорить вона.

Додамо, що мешканці можуть звернуться на офіційну сторінку управління екології та природних ресурсів ЛМР або на «Гарячу лінію міста Львова» і запитати – був дозвіл на зрізку того чи іншого дерева чи ні. Управління ж може надати фотофіксацію, що не так було із деревом і пояснити, чому його зрізали. 

Читайте також: Пошкоджені дахи і підтоплені вулиці. Наслідки негоди у Львові

Нагадаємо, що у межах парку «Цитадель» у Львові почали вирубувати та проводити санітарну обрізку дерев, які є непридатними та ушкодженими. Так, до кінця зими тут планують зрізати 428 дерев і ще для близько 300 – провести санітарну обрізку. Загалом про те, як у Львові змінилося вуличне озеленення, читайте та дивіться тут.

Ольга Коваль

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!