На Сихові уздовж колій планують будувати офіси та магазини

7937 0
На частині вулиці Рахівської, проспекту Червоної Калини планують будівництво адміністративно-офісних споруд з торгівельними площами.
Фото: Googlemaps

Фото: Googlemaps

Львівська міська рада розробила проєкт детального плану території у північній частині Сихівського району. Йдеться про ділянку приблизно площею понад 7 га, що на частині вулиці Рахівської, проспекту Червоної Калини, поблизу залізничної колії. Там планують будівництво адміністративно-офісних споруд з торгівельними площами.

Читайте також: Місто планує демонтувати незаконну капличку у районі Під Голоском 

Головний архітектор проєкту, представник ДП ДІПМ «Містропроект» Петро Крупа зазначив, що до Львівської міської ради звернулися власники земельних ділянок комунальної зони.

«За генпланом це комунальна складська зона. Тут проходить залізниця, і від неї розрахункова шумова зона сягає аж 250 м. Тут складна ситуація щодо санітарних обмежень. Таким чином, на цій території, окрім існуючої житлової забудови, передбачається розмістити два офісно-торгові блоки. Також планується підземний гараж на 130 місць, а зверху – торгово-офісні споруди із відповідними елементами благоустрою», – розповів Петро Крупа.

Частина земель на цій території належить місту, частина – садибна житлова забудова та гаражі. Понад 2 га – територія об'єктів промисловості, зокрема 0,8 га надано у постійне користування «Львівського хімічного заводу».

Проєкт уже пройшов громадські слухання. До Львівської міської ради до 20 червня можна подавати письмові зауваження та пропозиції до проєкту детального плану території. Він опублікований на сайті ЛМР.  Затвердити його можуть депутати під час засідання сесії Львівської міськради.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!