На Сихові встановлюють нові модульні будинки. Фото

1945 0
Їх планують максимально облаштувати для життя внутрішньо переміщених осіб в зимових умовах.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У Сихівському районі Львова облаштовують нове модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб. Будинки зможуть вмістити більш ніж тисячу українців, що залишилися без даху над головою.

Модульні будинки планують максимально облаштувати для життя в зимових умовах.

Це вже четверте модульне містечко для переселенців у Львові.

«Перші такі модулі ми встановили ще влітку. Хоча і вони мають конвектори для обігріву, але це містечко буде більш комфортним для зимових умов. Тут буде планування коридорного типу – і щоб дістатися до душових чи їдальні, не треба буде виходити на вулицю. Двоповерхові модулі – такий собі виклик, їх у нашому місті ще не ставили. Але ми точно впораємося», – зазначив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.

Облаштування нових модульних будинків стало можливим завдяки співпраці Міністерства розвитку громад і територій та польського уряду.

Додамо, що в нові будинки планують переселити людей із інших трьох модульних містечок, що розташовані за адресами:

  • вул. Уласа Самчука, поблизу Стрийського парку;
  • вул. Івана Пулюя;
  • пр. Червоної Калини, 72А.

 

Натомість містечко у Стрийському парку демонтують, а два інші – законсервують на зиму. 

Нагадаємо, що у Львові та області готуються до можливого збільшення кількості вимушено переміщених осіб. Для цього планують облаштувати додаткових 50 тисяч місць. Взимку за попередніми підрахунками на Львівщину може прибути близько 100 тисяч осіб. 

Ірина Давосир

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!