На Сихові запрацює понад 400 індивідуальних теплових пунктів

2003 0
Це дасть змогу зекономити теплоносій на близько 20-30%.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Сихівському районі з 15 жовтня введуть в експлуатацію 409 індивідуальних теплових пунктів, що дасть змогу зекономити теплоносій на близько 20-30%. Про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

«У Сихівському районі є пілотний проєкт ЄБРР  це введення в експлуатацію ІТП, і цього року ми його завершуємо. 409 ІТП будуть введені в експлуатацію і почнуть працювати з 15 жовтня. Але у випадку якщо утеплений будинок, дах, а також сходова клітка, двері, то ж люди зможуть собі самі регулювати подачу тепла», – сказала вона.

Читайте також: Ціна на газ не мала б зрости. Очільник Львівщини про новий опалювальний сезон

За її словами, цьогоріч опалювальний сезон на Львівщині буде непростий. Місто активно готується до нього, і розглядає декілька сценаріїв у випадку, якщо не буде газу. Станом на зараз ТЕС 1 і ТЕС 2 повністю готові до зими. 99% котельней також готові до початку опалювального сезону, проте одна котельня Кирила і Мефодія зараз на реконструкції. Завершити ремонт планують до кінця вересня. 

«Місто насправді активно готується до опалювального сезону. Він буде непростий, нелегкий, і ми розглядаємо декілька сценаріїв. Ми провели гідравлічні випробування і всі дефекти, які були на мережах – відсутні, і перебувають в належному стані», – сказала Ірина Маруняк.

Читайте також: Будемо закупляти тисячі печей для забезпечення міста, – Андрій Садовий

Вона зазначила, що упродовж весняно-літнього періоду у Львові змінили 4 км теплотрас і зараз ще планують оновити 2 км мережі. 

Однак, якщо не буде газу, а буде тільки електроенергія, то львівʼянам необхідно запастись певними речами: електрообігрівачем, електрочайником, свічками, сірниками, електроплитою і сухим спиртом. 

«У квартирі необхідно утеплити вікна, щоб холодне повітря не заходило, а тепло не виходило. Якщо вікна пластикові, то їх необхідно перевести у режим «зима», таким чином збережеться тепло. А на деревʼяні вікна наклеїти утеплювач для того щоб не було щілин. На батареї встановити тепловідбивний кран», – додала вона. 

Читайте також: У Львові у будинках з центральним опаленням температура становитиме +18 тепла

Також щоб зберегти тепло у квартирах необхідно якісно утеплити вхідні двері у підʼїзді, сходові клітки і вікна. Якщо інженерні мережі перебувають у поганому стані, то їх потрібно відремонтувати, а на даху будинку навести лад. 

Нагадаємо, на Львівщині напрацьовують механізм щодо заміни обладнання на альтернативні види палива у разі надзвичайних ситуацій під час опалювального сезону. Також розглядають використання мобільних котелень та встановлення пунктів обігріву. А міський голова Андрій Садовий заявив у коментарі Tvoemisto.tv, що у Львові розробляють комплексну програму, яка б зробила можливим використання альтернативних джерел опалення. Йдеться про опалювання дровами, відходами деревини, вугіллям тощо. Крім того, планують закупляти тисячі «буржуйок» для забезпечення міста.

Яким буде опалювальний сезон 2022-2023 року та як зміняться ціни на газ, читайте тут.

Антоніна Костик



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!