На території колишнього винзаводу на Підзамчі збудують офісний центр

1561 0
Офісний центр на Підзамчі будуватиме компанія дружини екснардепа Ігоря Васюника.
Візуалізація з виконкому

Візуалізація з виконкому

У Львові на території колишнього винного заводу «Молдвинпром» на вулиці Волинській, 10 збудують офісний центр з підземним паркінгом на майже 90 місць. Відповідне рішення затвердив виконавчий комітет Львівської міської ради 18 листопада.

Йдеться про територію колишнього винного заводу «Молдвинпром», що на вулиці Волинській, 10. Більшість приміщень, де колись працював завод, нині закинуті, завод не працює декілька десятиліть. Зазначимо, що цій території присвоєно зону Г-6, яка не передбачає житла, утім дозволяє будівництво офісів і бізнес-центрів.

«Йдеться про знаковий об’єкт для Підзамче. Станом на сьогодні там відбувається реконструкція цих територій. Там пропонують збудувати велику кількість офісних площ з відповідними громадськими функціями. Крім того, пропонують облаштувати великий підземний паркінг на 86 місць. Висота основної частини забудови становитиме до 16 метрів, що відповідає масштабам історичної частини міста. Фасади опрацьовані також згідно з писанням історичного середовища», – сказав головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, що детальний план території розглянули ще 16 грудня 2021 року під час засідання містобудівної ради. Напередодні, у березні 2021 року, депутати Львівської міської ради погодили оренду територію заводу компанії «Львів Інвест Парк». За даними аналітичної системи YouControl, компанія належить дружині екснардепа Ігоря Васюника, Оксані Васюник.

Як тоді зазначав головний архітектор проєкту Юрій Столяров, в офісному центрі зможуть працювати майже дві тисячі працівників, а загальна площа офісів становитиме близько 2 тисяч метрів квадратних.

Софія Шавранська

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!