Поблизу новобудови на Торф'яній зрізали дерево і гілля. Чи мав забудовник дозвіл

1553 0
Вулицю Торф'яну часто затоплює під час сильних злив.
Фото: Фейсбук зручне місто

Фото: Фейсбук зручне місто

У Львові на вулиці Торф’яній забудовник зрізав дерева. Про це на «Гарячої лінії міста» повідомила львів’янка Ірина Крищак.  

Читайте також: Чи потрібно було зрізати здоровий ясен на Генерала Чупринки

Вона пише, що поблизу новобудови на вулиці Торф’яній, 2 забудовник зрізав дві туї, а також додала фото, на якому вишка стоїть поблизу зеленого ясена.

«Хто дав на це дозвіл? Нам жити у бетонному гетто?», – пише жінка.

У коментарях мешканці пишуть, що йдеться про ЖК «Барселона» від забудовника «Мій Дім». Керівниця управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександра Сладкова пояснює, що забудовник зрізав сухий клен та обрізав гілку з меншого явору.

«Роботи замовив забудовник, він про них не повідомив ні район, ні управління екології. Зі слів підрядника, вони забрали сухий клен і обрізали гілку з меншого явору, частина якої впала при буревії. Ясен є здоровий і не має жодних дозволів на зрізку. Всі заплановані роботи вже виконано», – пояснила вона Тvoemisto.tv.

Олександра Сладкова каже, що на Торф’янй зрізали сухі дерева. За її словами, якщо б забудовник звернувся до міської ради за дозволом на їх зрізку, то отримав би його, без дозволу Залізнична районна адміністрація вирішуватиме, чи штрафувати його.

Щодо туй, про які пише Ірина Крищак у своєму дописі на «гарячій лінії», то Олександра Сладкова каже, що про ці дерева нічого не знає.

«Про туї ніхто не звертався, не фотографував, ніяких підтверджень про туї не маю. Ясен на Торфяній здоровий, дозволу на його зрізку немає», – підсумувала вона.  

Олександра Сладкова додає, що якщо мешканці підозрюють, що зрізають здорові дерева – то потрібно звертатись у екоінспекцію, бо вона має повноваження накладати штраф.  

Читайте також: Під час реконструкції вулиці Бандери у Львові пошкодили дерева

«Мешканці можуть викликати екоінспекцію, вона приїздить, міряє стовбур і виписує штраф. Ці гроші не йдуть до міського бюджету. Штраф – кількасот гривень», – каже вона.

Додамо, що під час сильних злив вулицю Торф'яну сильно підтоплює.

Вікторія Савіцька

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!