На Трухановому острові створюють стежки здоров’я

1018 0
Відкриття облаштованих маршрутів заплановано на квітень 2023 року.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На Трухановому острові облаштовують екостежки для активного відпочинку киян та гостей столиці. Про це розповів начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

За його словами, відвідувачів чекатимуть два маркованих маршрути – «жовтий» і «синій» – для скандинавської ходьби, бігу або їзди на гірських велосипедах.

«Наша мета – дати можливість киянам та гостям столиці отримати всі переваги заміського активного відпочинку, перебуваючи практично в самому центрі Києва. На відвідувачів екостежок чекатимуть чарівні озера, дубові та соснові ліси, піщані пляжі. Також передбачено декілька ефектних фотозон і зручних місць відпочинку. Переконаний, цей проєкт дозволить багатьом заново відкрити для себе київську перлину – Труханів острів», - сказав він.

Їхня довжина становить 14 та 10 кілометрів відповідно. Вирушити на прогулянку екостежкою можна буде з однієї із двох стартових точок – біля Пішохідного або Північного мосту. Маршрути також передбачатимуть наявність громадських вбиралень, пунктів медичної допомоги і муніципальної охорони на старті та фініші.

Возний додав, концепція екостежок передбачає мінімум людського втручання і максимум природи.

Відкриття облаштованих маршрутів заплановано на квітень 2023 року.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року на Трухановому острові завершили реконструкцію вхідної групи. Створення рекреаційного маршруту на Трухановому острові мер Києва Віталій Кличко анонсував ще в липні 2017 року. Проте тільки в 2020 році був остаточно затверджений робочий проєкт реконструкції.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!