На вулиці Вернадського у Львові збудують медичний хаб і 15-поверховий готель

4059 0
Торік міська рада продала на аукціоні право оренди ділянки на вулиці Вернадського, неподалік від «Арени Львів», де нині активно формується житлова забудова. Тепер там планують звести готель і декілька медцентрів, зокрема й пологовий.
скріншот з презентації архітектурно-містобудівній раді

скріншот з презентації архітектурно-містобудівній раді

У Львові на вулиці Вернадського планують збудувати медичний хаб із пологовим, реабілітаційним центром і 15-поверховим готелем. Обговорення нового будівництва відбулось на архітектурно-містобудівній раді 16 грудня.

Йдеться про неосвоєну територію проєктованої вулиці Вернадського, неподалік від «Арени Львів». Головний архітектор проєкту Володимир Йосипчук розповів, що ділянку площею 4,6 гектара планують розділити на декілька частин, так забудова з’являтиметься поетапно. На одній частині планують звести будівлі, де буде стаціонар, реабілітаційний центр для людей із захворюваннями опорно-рухового апарату, діагностичні центри. На іншій частині ділянки буде пологовий будинок та 15-поверховий готель.

«Зараз ділянка поділена договором суборенди. Тут будуть кілька медичних функцій різних приватних клінік. Посередині, між ділянками буде пішохідний променад. Будівлі розташовані нещільно, немає перенасичення ділянки. Стаціонар – невелика частина приміщень. Також у центрі лікуватимуть захворювання опорно-рухового апарату, буде травматологія, ортопедія, інші суміжні функції з діагностикою. На другій частині ділянки має бути пологовий будинок, ще декілька медичних центрів і 15-поверховий готель», – говорить він.

На містобудівну раду, каже архітектор, вийшли заради обговорення можливості збудувати один з корпусів ближче до вулиці Вернадського, щоби зменшити відстань для пацієнтів до центру. Наразі ще немає детального планування та візуалізації фасадів.

Додамо, що 27 жовтня 2020 року Львівська міська рада продала на аукціоні право оренди ділянки на вулиці Вернадського, неподалік від «Арени Львів», де нині активно формується житлова забудова. Ділянку площею 4,6 га на вулиці Вернадського здали в оренду на 10 років за 2 мільйони гривень на рік. В умовах було прописано цільове призначення – будівництво закладів охорони здоров’я. Стартова вартість річної оренди на аукціоні складала 362 767 грн 29 коп. В аукціоні взяли участь 5 учасників, унаслідок конкуренції вартість зросла до двох мільйонів гривень.

«Ми одним пострілом вбиваємо двох зайців: з одного боку, буде сплачуватись щорічно досить велика орендна плата, з іншого  буде побудовано у Львові новий великий лікувальний заклад», – зазначив заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач після аукціону у жовтні 2020 року. Утім, тоді місто не зазначало, що окрім медзакладів, інвестор має намір збудувати на цій землі 15-поверховий готель.

В аукціоні перемогла компанія ПП «Лев міста 2012». За інформацією з аналітичної системи YouControl компанія заснована в 2012 році. Займається купівлею та продажем власного нерухомого майна. Кінцевий бенефіціарний власник Роман Михайлів. 

Розробку проєкту змовило ТзОВ «Медіка». За даними аналітичної системи YouControl, компанія засновна у 2016 році, займається оптовою торгівлею фармацевтичними товарами. Її засновником і кінцевим бенефіціарним власником є чернівчанка  Інна Догадіна.   

Нагадаємо, навпроти цієї ділянки місто мало намір будувати нове автобусне депо для комунального АТП-1.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!