На війні з росією загинули четверо захисників із Львівщини

5383 0
Львівщина втратила ще чотирьох захисників.
Умовне фото

Умовне фото

Віталій Свінціцький

У бою з ворогом загинув львів’янин Віталій Свінціцький. Йому було 45 років. Про це повідомив Володимир Пітлик у Facebook.

«І ще одної хорошої людини обірвалося життя. Людини з великої букви. Ворог відповість за всі смерті, за всіх вбитих. Віталій Свінціцький спочивай з Богом», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, Віталій Свінціцький був депутатом Львівської міської ради 7-го скликання, «Народний контроль». У 2006-2009 рр – член партії ВО «Свобода».

Іван Дума

У бою з окупантами загинув уродженець Львівщини Іван Дума. Йому було 39 років. Про це повідомила Яворівська міська рада. 

«Іван Дума – наш земляк, уродженець Волі Любинської. Свою юність прожив у рідному селі, а військову службу проходив у Полтаві та Києві. З часом знайшов собі справу до душі – став будівельником. Був добрим, справедливим і працелюбним чоловіком», – йдеться в повідомленні. 

У п'ятницю, 20 січня, Герой потрапив під мінометний обстріл окупантів у Бахмутському районі. Внаслідок важких поранень несумісних із життям загинув. Інформацію про зустріч та церемонію поховання захисника повідомлять додатково.

Василь Синьович

Захищаючи Батьківщину, загинувуродженець села Хітар Славської громади Василь Синьович. Йому було 44 роки. Про це повідомили у Facebook-спільноті Наш Стрий.

Ще у захисник 2014 році брав участь у боях на Сході та з перших днів повномасштабного вторгнення пішов на захист України. Герой загинув 17 січня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі села Терни Краматорського району, Донецької області. У нього залишилися мати, дружина та двоє дітей.

Віталій Тхір

Від рук ворога загинув військовослужбовець 63 Окремого Батальйону Сил ТрО Збройних сил України Віталій Тхір. Йому був 41 рік.

«З глибоким сумом сповіщаємо, що в зоні бойових дій загинув боєць батальйону Тхір Віталій Святославович 1981 р.н. Ти був для нас другом і братом. Завжди сміливий, справжній солдат», – йдеться у повідомленні.

_____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!