На війні загинув відомий київський активіст Роман Ратушний

1775 0
Він брав участь у боях під Києвом, на Сумщині та під Ізюмом.
Роман Ратушний/Фото з його сторінки в Інстаграм

Роман Ратушний/Фото з його сторінки в Інстаграм

У боях з росією загинув 24-річний київський активіст Роман Ратушний. Його тіло змогли забрати лише через кілька днів після загибелі. Інформацію підтвердили у його ГО «Захистимо Протасів Яр».

«9 червня в бою, під Ізюмом, загинув лідер нашої громади, голова ГО «Захистимо Протасів яр» і розвідник 93 омбр «Холодний яр» – Роман Ратушний. Ромчик був кращим з нас, відчайдухом, який завжди був першим в будь-якому бою і ніколи не проявляв страху. Так сталося, що в його останньому бою, він був в розвіддозорі в складі бойової групи і загинув під час виконання бойового завдання», – йдеться на сторінці.

З першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман брав участь в боях під Києвом, а потім вже в складі 93 омбр «Холодний яр» звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом.

Деталі про похорон повідомлять згодом. Допомогти матері Романа можна за номером картки: 5168 7554 4793 7745 (Поваляєва Світлана Вадимівна).

Додамо, що Роман Ратушний став відомим під час низки акцій протесту проти забудови Протасового Яру у Києві. Він був головою ініціативи, а потім і громадської організації «Захистимо Протасів Яр». Крім цього, Ратушний також отримував підозру під час заворушень біля Офісу президента на акції на підтримку активіста Сергія Стерненка. Тоді у будівлі вибили вікна та спалили двері.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!