На в'їзді до Львова у двох громадах облаштували вуличне освітлення

1255 0
Об'єкт мають здати в експлуатацію вже цього тижня.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

На вул. Тракт Глинянський, яка пролягає через Лисиничі та Підбірці і веде до в'їзду у Львів, облаштували вуличне освітлення. Раніше ця ділянка ніколи не освітлювалась. Про це інформують у пресслужбі Львівської міської ради. 

Відомо, що роботи з облаштування освітлення розпочали ще у 2021 році, у 2022 році їх призупинили. А цьогоріч проєкт вдалось завершити.

«Ця ділянка дороги, довжиною 3,5 км  ніколи не мала зовнішнього освітлення, хоча нею щодня активно користуються не лише водії, а й пішоходи кількох громад. Саме пішоходи через відсутність тротуару та брак освітлення постійно наражалися на небезпеку, надто у зимовий та осінній час. Були навіть летальні випадки», – розповів керівник департаменту міської агломерації ЛМР Юрій Лукашевський.

Читайте також: Для чого на готелі на Міцкевича підсвітка та чи буде вона там завжди

У міськраді додали, що вздовж вказаної ділянки вулиці встановили 121 оцинковану опору зі світлодіодними світильниками. Цього тижня об'єкт мають здати в експлуатацію.

Нагадаємо, у 2023 році у Львові освітили 22 пішохідні переходи, а до кінця року ще на 22 переходах облаштують освітлення. Роботи з освітлення переходів цьогоріч проводять у Шевченківському і Залізничному районах міста.

Тетяна Дзяма

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!