На вулиці Бандери у Львові пропонують створити «припідняті» квітники

4181 0
У Львові триває робота над проектом реконструкції вулиці Бандери. Мешканцям обіцяють появу нового громадського простору, який буде зручним і доступним для всіх. Під час воркшопу активісти й урбаністи обговорювали, якою вони хочуть бачити вулицю у майбутньому.
Фото: mobility.lviv.ua

Фото: mobility.lviv.ua

Антон Коломєйцев, архітектор, викладач Львівської Політехніки, під час своєї презентації у рамках воркшопу розповів про досвід облаштування вулиць у Відні. Зокрема, учасники зустрічі позитивно відреагували на ідею створення на вулиці Бандери «припіднятих» квітників: як на віденській Ottakringer Straße.

За словами Антона Коломєйцева, такі квітники не лише відгороджують пішоходів від шуму й загазованості проїзної частини, а й створюють своєрідний психологічний захист, дають відчуття затишку.

Австрія, оновлена вулиця Ottakringer Straße у Відні
(джерело: www.architekt-schwarz.com)

Читайте також: Асфальт чи бруківка? Якою бачить вулицю Бандери урбаніст із Амстердама

Окрім того, учасники воркшопу озвучили й інші ідеї щодо оновлення вулиці Бандери:

- елементи озеленення – і дерева, і кущі;
- облаштувати паркомісця між деревами;
- місця для паркування вимостити бруківкою;
- за напрямком руху вулицю промаркувати тактильною плиткою;
- пішохідні переходи мають бути припідняті, регульовані світлофорами й також марковані тактильною плиткою;
- МАФи є небажаними на вулиці;
- небажаною є бруківка, що має отвори для трави тощо.

Додамо, обговорення ревіталізації вулиці Бандери триває. Із попередніми напрацюваннями, а також анонсами наступних зустрічей можна ознайомитися на фейсбук-сторінці «City Institute/Інститут міста».

Як зазначають організатори воркшопу, планування вулиці має завершитися до 2017 року. Реалізація проекту (безпосередньо реконструкція) триватиме упродовж 2017-2018 років.

Поки що розглядають та аналізують три варіанти, кожен із яких має як переваги, так і недоліки:

 

 

Читайте також: У Львові обирають найкращий варіант вулиці Бандери. Три ідеї

Нагадаємо, проект «Вулиця для всіх» має на меті створити прецедент налагодження комунікації між мешканцями, підприємцями та владою Львова під час реконструкції громадського простору. Інститут міста організовує низку відкритих воркшопів. За результатами таких зустрічей напрацьовують рекомендації для архітекторів та інженерів, які безпосередньо займатимуться реконструкцією вулиці Бандери.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!