На вулиці Бандери відреставрували 113-річну браму у сецесійному будинку. Фото до і після

1237 0
Загальна вартість робіт становить 74 600 грн.
Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

У Львові відреставрували сецесійну металеву браму у будинку №4 на вул. Бандери. Загальна вартість робіт становить 74 600 грн.

Джерело: ЛКП «Бюро спадщини»

«Двері були у поганому стані. Була втрачена частина декоративних елементів та дверні ручки. Дверні полотна, особливо в нижній частині, були в корозії, а засклення змінили в радянський період. Все це довелося відновлювати. Реставрація тривала близько трьох місяців», – розповів відповідальний за виконання реставраційних робіт Юрій Миколаїшин.

Читайте також: Поблизу «Львівської політехніки» реставратори відновили столітню браму

Окрім цього, фахівці виготовили та встановили нові клямки і замінили засклення вікон та світлика.

«В прорізі зберігся горизонтальний кам'яний імпост, який відокремлює верхній світлик від дверних полотен. Він оздоблений фігурним декором, який повторюється в загальному оздобленні будинку. Сам будинок в стилі сецесії був спроєктований львівськими архітекторами Владиславом Дердацьким та Вітольдом Мінкевичем. І збудований у 1909 році фірмою Івана Левинського», – додали у ЛКП «Бюро спадщини».

Зазначимо, загальна вартість робіт становила 74 600 грн. З цієї суми місто оплатило 70%, а внесок мешканців – 22 400 грн.

Антоніна Костик
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!