На вулиці Франка у Львові реставрують будинок-пам'ятку. Яка вартість робіт

1570 0
Будинок спроєктували відомі архітектори Якуб Баллабан та Юліуш Цибульський.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У Львові завершують реставрацію головного фасаду будинку-пам'ятки архітектури місцевого значення на вул. І. Франка, 43. Загальна варіть робіт становить 2 млн 778 тис грн. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: Пожертвувати супутниковою антеною. Як у Львові оживили будинок-пам'ятку на вулиці Чупринки 

Будівлю на вул. І. Франка, 43 побудували за проєктом відомих архітекторів Якуба Баллабана та Юліуша Цибульського. Скульптурне оздоблення виконав Броніслав Солтис.

Фасад прикрашають п’ять балконів. Центральний підтримують фігури атланта та каріатиди. Над вікнами другого поверху влаштовано пластичну групу барельєфів жіночих голівок. Вікна другого та третього поверхів декоровані обрамуваннями та мандриками.

Головний фасад будинку уже завершують реставрувати. Залишилося відновити центральний балкон, фігури атланта та каріатиди, які підтримують центральний балкон, та вхідну браму.

Читайте також: Бруд – це вибір. Дві історії львів'ян, які самотужки відновили під'їзди в історичних будинках

Роботи виконує ПП «Архітектурна майстерня «Ренесанс». Фірма створена у 2004  році, її офіс знаходиться у Пустомитах. Власниками є Роман Мельник та Михайло Гаврих.

Нагадаємо, у Львові презентували онлайн-проєкт «Прогулянка оновленим Львовом» про відреставровані об'єкти міста в останні роки. Він поділений на три частини: сквери, фасади, брами.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!