На частині вулиці Франка заборонять рух приватних автомобілів. Схема

8225 1
На вулиці Франка організують виділену смугу для громадського транспорту, а на відрізку від перехресть із вулицями Левицького і Шухевича заборонять проїзд приватних авто, розвернувши рух по вул. Шухевича в зворотньому напрямку.
Джерело: Google Maps

Джерело: Google Maps

Таку схему міська комісія з безпеки дорожнього руху ухвалила ще взимку. Діяти вона мала розпочати з 31-го березня, але через організаційні затримки її впровадження відкладається. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів спеціаліст управління транспорту ЛМР Костянтин Баранюк. 
 
Зміною транспортної схеми ділянку від вулиць Зеленої і Шухевича хочуть звільнити від корків та повернути трамвайні зупинки на вул. Шухевича. 
 
«Там зараз є дві смуги: ліва повертає на вулицю Князя Романа, права йде прямо по вулиці Франка. Водії часто порушують, їдуть в ліву смугу, а потім перед трамваєм підрізають, перелаштовуються і їдуть прямо по Франка. Через це трамвай часто стоїть у заторі. Спершу трамваї їдуть з нормальним інтервалом, а перед самою вулицею Шухевича всі збиваються один за одним. Через цю проблему трамваї №3 і №8, які мають кінцеву на пл. Соборній, зараз вже не зупиняються на вул. Шухевича», — пояснив Костянтин Баранюк. 
 
 
 
Костянтин Баранюк повідомив, що йдеться про виділення смуг громадського транспорту на вулиці Франка, а також перекриття руху на найвужчій ділянці між перехрестями з вулицями Левицького і Шухевича. «Залишиться тільки громадський транспорт, а приватний буде повертати із Франка на Князя Романа, а потім по Шухевича виїжджати на вулицю Франка. Тобто вулицю Шухевича розвернуть у протилежному напрямку», — зазначив спеціаліст.
 
 
Як уточнили у відділі комунального господарства Галицької райадміністрації, зараз ця схема руху перебуває на погодженні в управлінні превентивної діяльності Головного управління Нацполіції у Львівській області. 
 
 
На схемі синім кольором позначено рух громадського транспорту,
зеленим 
 приватного транспорту,
червоним 
 спільний рух
 
Підготувала Зоя Красовська,
схеми надані управлінням транспорту ЛМР
 

Читайте також:
11 Травня, 2017 18:31
Юрій Трамвайна зупинка потрібна між вул Богомольця і Пекарською
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!