На вулиці Тарнавського відновили чорну браму. Фото до і після

1615 0
Загальна вартість робіт становила близько 69 тис. грн.
Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

У Львові відреставрували історичну металеву браму на вул.Тарнавського, 25. Реставрація тривала близько трьох місяців. 

Джерело: ЛКП «Бюро спадщини»

«Ця брама була в незадовільному стані через облущену стару фарбу, корозію металу і суттєві пошкодження в нижній частині. Тут був втрачений фрагмент притульної планки з рослинним орнаментом, автентичні ручки, поріг. А замість засклення верхній світлик був забитий металевими листами», – зазначив майстер-реставратор Ігор Добрянський.

Читайте також: Поблизу «Львівської політехніки» реставратори відновили столітню браму

Фахівці відновили автентичний колір брами – чорний. Також вони відновили місця, де врізався старий кодовий замок, а також відновили металеві елементи оздоби, які були втрачені. Додатково були виготовлені нові ручки за зразком автентичних, а у світлику встановлене засклення.

Загальна вартість робіт становила близько 69 тис. грн. З цієї суми вклад мешканців становив 30%, а решта суми – це співфінансування від німецького фонду Ебергарда Шьока, який цього року підтримав Програму співфінансування відновлення цінних елементів в історичних будинках.

Нагадаємо, у Львові на вулиці Василя Кука, 6 (стара назва – Жуковського) мешканці будинку власними силами і коштами відновили внутрішні двері будинку, які були занедбані. Вартість робіт становила 25 тисяч гривень.

Антоніна Костик

Фото: ЛКП «Бюро спадщини»

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!