На вихідних на Львівщині прогнозують сніг. Якою буде погода наступного тижня

893 0
На дорогах буде слизько.
Фото умовне

Фото умовне

У суботу, 18 листопада, у Львівській області прогнозують снігопад. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіли у Львівському обласному гідрометцентрі.

Синоптики наголосили, що 18 листопада вночі по всій території, вдень місцями значний мокрий сніг та сніг, подекуди налипання мокрого снігу. На дорогах очікують ожеледицю.Погоду визначатиме проходження атмосферних фронтів від циклону з центром над Чорним морем.

По Львівській області: Хмарно. Вночі значний мокрий сніг та сніг. Вдень мокрий сніг та сніг, місцями значні опади. Подекуди налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с, вдень слабкі хуртовини. Температура впродовж доби від 2° морозу до 3° тепла.

Читайте також: Синоптики розповіли, коли чекати сніг та мороз у Львові

По місту Львову: Хмарно. Вночі значний мокрий сніг та сніг, налипання мокрого снігу. Вдень мокрий сніг та сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7 – 12 м/с, вдень слабкі хуртовини. Температура впродовж доби від 1° морозу до 1° тепла. Погіршення видимості в опадах.

19 листопада: Хмарно з проясненнями. Місцями невеликий мокрий сніг та сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 5 – 10 м/с. Температура вночі від 4° морозу до 1° тепла, вдень від 1° морозу до 4° тепла.

20 листопада: Хмарно. Часом сніг та мокрий сніг з переходом в дощ. Вночі та вранці на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 7 – 12 м/с. Температура вночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 1 – 6° тепла.

21 листопада: Хмарно. Часом дощ. Вночі та вранці на окремих ділянках доріг ожеледиця. Вітер західний, 5 – 10 м/с. Температура вночі 0 – 5° тепла, вдень 2 – 7° тепла. 22 листопада: Хмарно. Часом невеликий дощ та мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер північний, 5 – 10 м/с. Температура впродовж доби від 1° морозу до 4° тепла.

Додамо, що, за словами синоптиків, за останні 10 років найхолоднішою осінь була в 2016 році, а найтеплішою – в 2019. А за увесь період спостережень гідрометцентру найхолодніше було вночі 18 листопада 1965 року. Тоді температура опустилася до позначки -17,6°.

За період 2012-2022 рр. у листопаді найхолодніший день був 30 листопада 2018 року, тоді температура була -4,9°, а найтепліший – 8 листопада 2014 – максимальна температура вдень сягала 21,4° тепла.

Тетяна Дзяма

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!