На якому етапі ремонт аварійного мосту на вулиці Ковча у Львові

1469 0
До кінця цього тижня закінчать проводити експертизу, яку почали ще пів року тому.

Для ремонту аварійного мосту на вулиці Омеляна Ковча у Львові вже розробили проєкт. До кінця цього тижня планують закінчити проведення експертизи, яку розпочали ще пів року тому. Надалі оголосять тендер та почнуть виконувати відповідні роботи. Про це повідомила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк під час сесійного засідання 23 серпня.

Зазначимо, міст на вулиці Ковча збудували ще у 1946 році. Станом на сьогодні міст знаходиться в аварійному стані –  зсувається вниз.

Також Ірина Маруняк відповіла на питання щодо виділення коштів на некритичні витрати.

«Станом на сьогодні погашаємо борги за 2021-2022 роки. Ремонт доріг та будинків ми зупинили поки що. Хоча це є неправильно, адже це життєдіяльність міста», – пояснила вона.

Читайте також: У Львові збудують новий міст за понад 25 мільйонів гривень

Нагадаємо, що два роки тому будівництво нового шляхопроводу на перехресті вулиць Шевченка та Омеляна Ковча не розпочали через проблеми із проєктом. Для зведення нового шляхопроводу проєктант передбачив замало металу, тому підрядник завернув проєкт на допрацювання. До цього завершили процедури із проєктно-кошторисною документацією, оголосили тендер на виконавця, в якому у листопаді 2020 року перемогло ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Побудувати міст компанія мала трохи більше, ніж за 40 мільйонів гривень.

Як повідомив раніше керівник ЛКП «Львівавтодор» Миколи Власюка, проєктант ще в лютому 2023 року переробив проєкт та усунув недоліки. З того часу проєкт перебуває на експертизі.

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!