На якому етапі відновлення будинку на Сихові, який постраждав внаслідок атаки росії

729 0
Наразі у будинку завершили відновлювати дах, змонтували один ліфт та замінили пошкоджені вікна у місцях загального користування.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У будинку на вул. Хоткевича, 56, який постраждав внаслідок російського ракетного удару, вже завершили відновлювати дах, змонтували один ліфт та замінили пошкоджені вікна у місцях загального користування. Про це повідомила пресслужба Львівської міськради. 

Наразі ж мешканцям надали фінансову допомогу відновлення вікон і дверей у їхніх квартирах. 

«Внаслідок ракетного обстрілу 29 грудня 2023 р, у будинку на вул. Хоткевича, 56 уламками ракети було пошкоджено зовнішні стінові панелі, парапети та покриття даху, вибито майже 80% вікон (231 з 294 всього), пошкоджено 63 вхідних дверей у квартири. Значних пошкоджень зазнали міжкімнатні перегородки та стіни деяких квартир. Також зазнала зміщення ліфтова шахта та відбувався обрив канатів, через що ліфти 1 і 2 під’їздів стали непридатними до експлуатації», – вказали у департаменті житлово-комунального господарства ЛМР. 

Вже у перші дні після удару віконні прорізи закрили тимчасовими матеріалами, відновили електро-, тепло-, водо-, та газопостачання, прибрли територію від уламків та евакуйовали пошкоджені автомобілі. Згодом виготовили проектно-кошторисну документацію на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт основних конструкційних елементів будинку, покрівлі та заміну пошкоджених ліфтів. Відтак з міського бюджету виділили 4,3 млн грн на відновлення пошкоджених ліфтів 1 та 2 під’їздів.

Наразі ж підрядник виконав будівельні роботи в машинних приміщеннях та шахтах ліфтів, змонтував ліфт 1-го під’їзду та проводить демонтаж ліфта 2-го під’їзду. Завершити роботи заплановано до 1 липня 2024 р.

Окрім того, місто виділило 4,6 млн грн на проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з виведення із аварійного стану покрівлі та стін в межах сходової клітки і в окремих квартирах.

«Станом на сьогодні підрядник відремонтував покрівлю будинку та проводить покриття металом парапетів. Одночасно проводяться аварійно-відновлювальні роботи з укріплення стін сходової клітки та  квартири №4. Паралельно ведуться роботи із відновлення оздоблення стін сходової клітки. Завершити усі роботи заплановано до 1 серпня 2024р», – йдеться у повідомленні. 

Також до заміни пошкоджених вікон місць загального користування та лоджій залучено благодійну організацію GLOBAL EMPOWERMENT MISSION. Завдяки їй замінено 1108 конструкцій.

Що ж до відшкодувань мешканцям, то їх отримали: 

  • 379 квартир на вікна на загальну суму – 9 731 900 грн.

  • 60 квартири на двері на суму 471 740 грн.

Нагадаємо, що унаслідок ракетного удару 29 грудня 2023 р. на Сихові зазнали пошкоджень 30 багатоповерхових житлових будинків, в основному на вул. Хоткевича і Чукаріна. У цих будинках є 2538 квартир, і у 575 з них виявлено вибиті вікна – орієнтовно 2018 вікон у квартирах, на сходових клітках та лоджіях, та пошкоджено 110 вхідних дверей.

Додамо, що вранці 29 грудня рф випустила приблизно 110 ракет по Україні. Від атаки постраждало більше 6 міст.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!