На якому маршруті курсуватиме у Львові новий пятисекційний трамвай

13776 0
Через те, що платформи на Сихівській лінії зроблені на висоті відкриття дверей, двері трамваю можуть не відкритися.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

Новий п'ятисекційний трамвай виробництва львівського концерну «Електрон» поїде на 8-му маршруті, що сполучає Сихів із центром, лише після випробувань.

Читайте також: Львів отримав перший новий п'ятисекційний трамвай. Чим він особливий. Фото, відео

Учора керівник ГО «За якісний транспорт» та голова Громадської ради при управлінні транспорту ЛМР Святослав Товстига зазначив, що через неправильно прописане технічне завдання нові трамваї не зможуть курсувати для мешканців Сихівського району, оскільки платформи на цій гілці зроблені на висоті відкриття дверей і на деяких зупинках вони просто не відкриються.

«Той момент, коли обіцяли нові трамваї для мешканців Сихівського району, але їх вони не отримають через неправильно прописане технічне завдання, яке дозволяє їх запустити лишень на трамвайний маршрут №2 вулиця Пасічна – вулиця Коновальця. Причина – платформи на Сихівській гілці зроблені на висоті відкриття дверей і це призводить до ситуації, коли трамвай, який має відкрити двері на зовні, не зможе їх відкрити на деяких зупинках. Тому, вітаю мешканців Личаківського, Франківського району із покращеннями», – написав Святослав Товстига.

У коментарі для Тvoemisto.tv керівник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів зазначив, що загалом платформа не має бути перепоною для запуску трамвая. І навіть якщо не вистачатиме кілька сантиметрів, усе можна підправити.

Читайте також: Як «Електрон» у Львові виготовляє новенькі трамваї для міста. Фоторепортаж

«Буде ще проходження випробувань. Трамвай поїде на Сихівську лінію, де  випробовуватимуть відкривання дверей на кожній станції. Зараз про щось зарано говорити, все покаже тестування. Але такі трамваї найбільше потрібні на Сихові», – каже Орест Олеськів.

За його словами, двері, які застосовані в трамваях «Електрон», є сучасні, більш зручні для пасажирів, адже займають менше місця в салоні.

«Не має сенсу застосовувати стару технологію відкривання дверей на кожній з платформ. Стара система складається «гармошкою» або заходить всередину салону, відтак такі двері займають більше місця і виникає більший ризик травмувань пасажирів», – додав співрозмовник.

Загалом, у Львові вже є 10 «електронів», включно із п’ятисекційним.

Нагадаємо, що новий п'ятисекційний трамвай виробництва львівського концерну «Електрон» може вмістити 250 людей. Він є більш комфортним і легшим у керуванні, аніж попередні трамваї «Електрон». Загалом місто замовило 10 таких трамваїв. Вартість нового п'ятисекційного трамвая становить 1,9 млн доларів (разом із запасними частинами).

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!