На яких вулицях у Львові працює «Зелена хвиля» світлофорів

1550 0
«Зелена хвиля» – це режим роботи світлофорів, який дозволяє рівномірно рухатися з певною швидкістю без зупинок на червоне світло.
фото умовне

фото умовне

Що таке «Зелена хвиля» 

«Зелена хвиля» – це режим роботи світлофорів, який дозволяє рівномірно рухатися з певною швидкістю без зупинок на червоне світло. Головним завданням, яке ставили інженери організації дорожнього руху, – швидко пропускати транспорт на виїзд з міста. Фахівці ЛКП «Львівавтодор» наразі розробляють проєкти жорсткої координації, тобто зміщення ввімкнення зелених сигналів розраховується на основі відстаней між стоп-лініями та швидкостями руху транспорту (швидкість, яка закладається в проєкті – 50 км/год).

Читайте також: Чи зменшилися затори завдяки «зеленій хвилі» у Львові

Тобто «зелена хвиля» означає, що при дотриманні рекомендованої швидкості водій, який рушив на зелене світло біля «Привокзального ринку», без зупинки проїде до перехрестя з вул. Кульпарківською. 

На яких вулицях працює

З початку року у Львові світлофорне регулювання «зелена хвиля» запустили вже на 5 ділянках:

  • вул. Городоцька (на 2 відрізках),

  • просп. Чорновола,

  • вул. Липинського у Львові, 

  • в с. Малехів. 

Нагадаємо, у Львові провели спостереження за станом атмосферного повітря на 37 перехрестях Львівської громади на визначення забруднення атмосферного повітря викидами від автомобільного транспорту. За результатами, сім перехресть стали найбільш забрудненими.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!