Київ

На замку Річарда в Києві зводять незаконну надбудову

740 0
Компанія-забудовник не отримувала жодних дозвільних документів на виконання робіт
Фото: ДОКС

Фото: ДОКС

На будівлі на Андріївському узвозі, 15, відомому як замок Річарда з’явилась незаконна надбудова. Про це повідомляє Департамент охорони культурної спадщини КМДА.

«Департамент охорони культурної спадщини обурений ситуацією, що сталася в історичному центрі міста на Подолі – на замку Річарда будують надбудову!», - йдеться у повідомленні.

Спеціалістом Департаменту зафіксовано, що  на ділянці між будинками  15 та 17 проводяться містобудівні перетворення по будівництву нового об’єкту.  

Відповідно до інформаційного банера замовник робіт — Дочірнє підприємство з іноземними інвестиціями «Транзнешнл Рісорз, Л.Л.С. «УЗВІЗ». 

Будинок за адресою Андріївський узвіз, 15 є пам'яткою архітектури та містобудування національного значення та пам'яткою історії місцевого значення.

Науково-проєктна документація на виконання робіт на вказаній пам’ятці на погодження до Департаменту не надходила, дозвіл на виконання робіт не надавався замовнику робіт.

Департамент направив припис з вимогою припинити виконання робіт та надати на розгляд науково-проєктну документацію.

Крім того,  інформація щодо погодження будівництва Міністерством культури також відсутня. Тому ДОКС звернувся до МКІП із запитом щодо інформації, чи погоджувалася науково-проєктна документація,  та чи надавався дозвіл на  виконання даних робіт.

Також направлено лист до Департаменту територіального контролю та Департаменту містобудування та архітектури щодо надання всієї наявної інформації стосовно виконання робіт на пам'ятці.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!