На Запорізькій АЕС порушена ядерна безпека, пожежників не пускають. Оновлено

1563 0
За словами міського голови Енергодару, окупанти ціляться прямо в енергоблок.
скрін з відео

скрін з відео

В Енергодарі окупанти обстрілюють атомну елетростанцію. Заступник генерального директора ЗАЕС Ігор Мурашов написав, що ядерна безпека на станції порушена, реактори в небезпеці.

«Ядерна безпека на ЗАЕС порушена. Ми робимо все можливе, але пожежа триває, пожежників не допустили. Є величезні ризики. На станції бойові дії. Реактори у небезпеці», – сказав він. 

Міський голова Енергодару Дмитро Орлов заявив, що ситуація дуже критична, окупанти цілилися прямо в енергоблок. 

Оновлено. Станом на 5:55 пожежу локалізували, а вже о 6:20 ліквідували. За попередніми даними, постраждалих і загиблих немає.

Нагадаємо, що у результаті обстрілів російськими окупантами Запорізької атомної електростанції в Енергодарі почалася пожежа. На трансляцї видно спалахи і колону техніки, яка по центру насувається на станцію. Глава МЗС України Дмитро Кулеба у Твіттер пише, що якщо станеться вибух, то він буде в 10 разів більший за Чорнобиль. Водночас президент України Володимир Зеленський у терміновому зверненні сказав, що Європа повинна негайно прокинутися. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!