На Збоїщах організують школу культурного менеджменту для дітей

2370 0
У Львові планують запустити Літню школу культурного менеджменту для дітей. Чого там навчатимуть юних львів’ян, розповіла для Tvoemisto.tv директорка Народного дому на Збоїщах Марта Верхівська.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Мета Школи культурного менеджменту – ознайомити дітей з актуальними течіями сучасного мистецтва, розвивати їхню креативність, пам’ять, уяву, образне мислення, також розповісти про перспективи в житті і роботі художника. Школа працюватиме на території Народного дому на Збоїщах, що на вулиці Мурованій, 32.

«Будемо говорити про різні професії: фотохудожника, художника, художника-ілюстратора, театрального дизайнера. Накладатимемо бізнес-модель на роботу художника, використовуючи стратегії, менеджерські штучки. Хочемо донести думку, що мистецтво теж може бути прибутковим», – розповідає Марта Верхівська.

Читайте також: Між Facebook і Ратушою, Божою Матір’ю і тактильною плиткою. 9 думок про урбаністику Львова

«Хочемо, щоб ця школа була систематичною, проводилася кожного літа. Це підніматиме статус художника як творчої людини, мотивуватиме дітей вступали до відповідних вишів, даватиме розуміння, що за мистецтвом є перспектива», – додає директорка Народного дому. Планують, що спершу лекторами будуть студенти старших курсів. Пізніше запрошуватимуть відомих львів’ян, які вже чогось досягли у творчих професіях.

Школа буде безкоштовною та доступною для всіх. «Хотілося би, щоби в першу чергу це були діти мікрорайону, але Народний дім буде відкритий для кожного. Зараз це на рівні ідеї. Проект ще треба доповнити, бюджет – перерахувати. Але сама суть буде незмінна», – каже Марта Верхівська.

Читайте також: Як змінять громадські простори Львова. Плани урбаністів на 2017-й рік

Для фінансування шукатимуть альтернативні шляхи, подаватимуться на різноманітні гранти і конкурси. Якщо все вдасться, школа може запрацювати вже наступного літа. «Найбільше очікую, що цю ідею підтримає управління культури. Вони мають бути зацікавлені, адже це буде і популяризація творчої спеціальності», – додає Марта Верхівська.

Народний дім на Збоїщах
(фото: Facebook)

Нагадаємо, у 2014-му році активні львів’яни розпочали ремонтувати занедбане приміщення Народного дому. Пізніше проект його ревіталізації став одним із переможців програми «Сильна Громада» від Української Галицької Асамблеї. Його автори отримали грант у розмірі 10 тисяч гривень для відновлення приміщення.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!