На зупинках у Львові з'явилися полиці з книжками

6222 0
У Львові на двох зупинках громадського транспорту встановили книжкові шафи. Полички для буккросингу відтепер стоять на зупинці Русалка Дністрова, тобто Головна пошта та навпроти пам’ятника Королю Данилу.
Фото з Facebook Marichka Dzhala

Фото з Facebook Marichka Dzhala

Книжкові шафки встановили два дні тому, а вчора на них з`явилися книги. Зараз на поличках є близько 200 різноманітних книг- художня, довідкова, юридична література, журнали — розповіла tvoemisto.tv координатор проекту Анджеліка Підхомна. Книги для буккросингу збирали два місяці, за цей час львів`яни принесли близько 300 книг, не всі навіть вмістилися на поличках — їх доставлятимуть згодом.

Для того, аби відкрити полицю і взяти книгу, потрібно знати спеціальний код — 38. Його також можна знайти у соцмережах на сторінках спільноти “Літературні манелі” та на сайті буккросингу. До слова, на сайті також є перелік книг і там можна поділитися думками, враженями від книжки, або історією її подорожей.

“Код встановили для того, аби люди робили певні зусилля, щоб отримати книги і не розкрадали їх. Спочатку планували встановити шафки без коду, але потім вирішили вберегти літературу від недобросовісних читачів. Код ми змінювати не будемо”, - розповіла Анджеліка Підхомна.

 

 

За її словами, приємно здивувало те, що люди приносили нові книги, а не радянську літературу. На поличках можна знайти як багато сучасної української літератури — Іздрика, Андруховича, так і класику, наприклад, Ремарка. Люди активно приходять і беруть книги, читають їх на зупинці. Причому не лише молодь, а й багато старших. Організатори в свою чергу просять не тримати книги вдома більше двох тижнів і ділитися своїми.

На встановлення двох полиць витратили близько 15 тис. грн спонсорських коштів. У планах організаторів встановити книжкові шафки у кожному районі міста. За словами Анджеліки Підхомної, такий проект - перший в Україніі, тож якщо будуть кошти, поличок для буккросингу у Львові побільшає.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!