Затриманого на розкраданні бюджетних коштів заступника міністра звільнять з посади

2933 0
Сьогодні стало відомо про затримання Василя Лозинського, в.о. міністра розвитку громад та територій України, через розкрадання бюджетних коштів.
Фото: Форум місцевого розвитку

Фото: Форум місцевого розвитку

НАБУ провело обшуки та затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Про це повідомляє УП з посиланням на співрозмовників серед правоохоронців та у Кабміні. Згодом стало відомо, що його звільнять із займаної посади. Відповідне розпорядження щодо підготовки необхідних документів вже надав віцепремʼєр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

«Сьогодні стало відомо про затримання Василя Лозинського, в.о. міністра розвитку громад та територій України, через розкрадання бюджетних коштів. За інформацією ЗМІ, НАБУ провело обшуки та затримали заступника міністра. Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України надає повне сприяння слідству. Василь Лозинский буде звільнений із займаної посади», – повідомили у Міністерстві інфраструктури України.

За даними ЗМІ, справа стосується розкрадання бюджетних коштів. Розслідування ведеться за статтями 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) та 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). Кримінальне провадження розслідується з вересня 2022 року.

Нагадаємо, що на початку листопада Кабінет міністрів призначив першого заступника міністра розвитку громад і територій Василя Лозинського виконуючим обов’язки міністра після звільнення з цієї посади Олексія Чернишова. Пізніше Кабмін об’єднав міністерства інфраструктури і розвитку громад та територій. Об’єднане міністерство очолив Олександр Кубраков, а Лозинський був призначений його заступником.

Для довідки

Василь Лозинський народився 14 лютого 1986 року. Закінчив Львівський університет за спеціальністю «міжнародні економічні відносини», згодом також здобув юридичну освіту. Працював у Львівському університеті внутрішніх справ, потім – у Міністерстві фінансів, згодом – в управлінні економіки та інвестицій ЛОДА та в управлінні економіки та промислової політики ЛОДА. Також певний час очолював департамент економічного розвитку та інвестиційної політики ЛОДА, а згодом став першим заступником колишнього голови ЛОДА Маркіяна Мальського. 

Одружений, має сина і доньку. 

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!