Київ

НАБУ завершило розслідувати справу кіностудії ім. Довженка щодо розкрадання ₴4,4 мільйона

561 0
Підставою стали махінації із тендером та подальшими поставками обладнання.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування за підозрою колишніх головного інженера держпідприємства "Кіностудія ім. О. Довженка" та генерального директора приватної компанії у розкраданні понад 4,4 млн грн. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Слідство встановило, що у листопаді 2018 року ДП "Кіностудія ім. О. Довженка" оголосило відкриті торги із закупівлі телевізійного та аудіовізуального обладнання. Проте раніше гендиректор компанії домовився з головним інженером держпідприємства про "співпрацю". Її результатом стала перемога компанії в торгах та укладання з нею договору, який не передбачав санкцій за порушення термінів постачання обладнання.

За умовами торгів обладнання кіностудії мали поставити до кінця 2018 року. Цього не сталося, але колишній головний інженер доповів керівництву про інше обладнання, після чого держпідприємство сплатило приватній компанії за нього.

Читайте також: нардеп отримав підозру через намагання незаконно заволодіти 8 га в Києві 

Фактичне постачання відбулося лише у квітні 2019 року, проте не в повному обсязі. Вартість непоставленого та оплаченого обладнання становить понад 4,4 млн грн. Заволодіння цими коштами інкримінують підозрюваним.

Про підозру особам повідомили у вересні 2022 року, а 14 березня 2023 року колишньому гендиректору приватної компанії змінили повідомлення про підозру, додатково інкримінувавши ч. 1 ст. 209 ККУ (легалізація коштів). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до двох років та з конфіскацією майна.

 

 

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!