Начальнику КЕВ у Львові повідомили про підозру через аферу з землею

1493 0
За оцінками експертів, від цього держава зазнала понад 20 млн грн збитків.
фото: пресслужба дбр

фото: пресслужба дбр

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику квартирно-експлуатаційного відділу у Львові Міноборони, через земельну аферу якого втратили 1,5 гектарів державних земель.

ДБР встановило, що у 2016 році підполковник разом з інженером квартирно-експлуатаційного відділу незаконно змінив межі земельної ділянки на території військового містечка у Брюховичах. У такий спосіб землі Міністерства оборони протиправно перейшли у власність територіальної громади. Згодом ці ж землі рішенням селищної ради передали в безоплатне користування громадянам, які перепродали їх третім особам. 

Читайте також: Прокуратура виявила розкрадання мільйона на велодоріжці у Львові

Як додають в управлінні СБУ у Львівській області, за оцінками експертів, від цього держава зазнала понад 20 млн грн збитків.

Наразі на ці ділянки накладено арешт. Начальника квартирно-експлуатаційного відділу підозрюють у перевищенні службових повноважень військовою особою (ч. 4 ст. 426-1 КК України). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Вирішують питання про обрання посадовцю запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. 

Додамо, що раніше Нацполіція вже повідомила про підозру спільнику військового – інженеру квартирно-експлуатаційного відділу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!