Уряд дозволив Нафтогазу знизити ціну на газ для населення

2311 0
Ціну на газ знизили із 8,55 грн за куб. до 8,38 грн за куб.
ілюстративне фото: УНІАН

ілюстративне фото: УНІАН

Кабінет міністрів України дозволив «Нафтогаз» знизити ціни на газ для населення з квітня 2019 року через здешевлення газу на європейських ринках, звідки компанія його імпортує. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду сьогодні, 3 квітня.

Читайте також: Львівгаз оштрафували та зобов’язали перерахувати суми у платіжках

Натомість, як повідомили на сторінці НАК «Нафтогаз України» у Twitter, ціну на газ знизили із 8,55 грн за куб. до 8,38 грн за куб., тобто на 17 копійок за куб. Водночас, промислові споживачі «Нафтогазу» купуватимуть газ на умовах попередньої оплати за ціною 5990 грн/тис. куб. м.

Раніше Нафтогаз запропонував уряду скасувати державне регулювання ціни на газ для населення, адже там придбали у Словаччині газ за ціною, яка є нижчою за встановлену урядовою постановою.

Ціна на газ для населення, згідно з вимогами МВФ, повинна формуватися із вдвох факторів — собівартості українського газу та супутніх послуг, та його імпорту. Оскільки газ у Європі подешевшав, і Україна може його закупити за менші гроші, держава може знизити тариф для населення, не порушивши тим самим домовленості з МВФ

Нагадаємо, торік восени уряд вирішив підвищувати ціну на газ у три етапи: з 1 травня ціна на газ для населення мала становити 9850 гривень за тисячу кубометрів (тобто зрости на 1300 гривень), а з 1 січня 2020 року — до 12 300 гривень за тисячу кубометрів. Ціни на опалення для львів’ян із 1 січня зросли на 19%.

Читайте також: Як подати показники лічильника за газ, не виходячи з дому. Інструкція

Підвищення цін на газ для населення до ринкового рівня є вимогою Міжнародного валютного фонду для продовження співпраці з Україною.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!