При будівництві трамваю на Сихів наразі дороги не перекриватимуть

2379 0
Від середи, 16 липня, заплановано розпочинати безпосередні роботи з будівництва трамвайної колії на Сихів. Сьогодні ж, 14 липня, почнуть облаштовувати будівельний майданчик.
Фото: hoiniki.by

Фото: hoiniki.by

Роботи розпочнуть з пр-ту. Червоної Калини. Зараз на місці будівництва працюють геодезисти, повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Підрядник прийняв рішення розпочинати роботи з пр-ту. Червоної Калини, нижче ринку «Санта-Барбара», тобто там, де є вільні земельні ділянки. В процесі будівництва заплановано замінити каналізаційний колектор на вул.Угорській. Дорожні роботи на пр.Червоної Калини не призведуть до змін у русі транспорту», - розповів директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

Згідно з проектом трамвайну колію на Сихів прокладуть по вул. Стуса вздовж проспекту Червоної Калини, до Санта-Барбари.

Фінансування проекту: кредит ЄБРР - 6 млн євро, грант німецького уряду - 5 млн євро і 6,2 млн євро з міського бюджету. Виконавець робіт - компанія «Онур». Орієнтовний термін реалізації проекту – 8 місяців.

Під час будівництва трамвайної колії на Сихів у Львові будуть використовувати рейки чеського або польського виробництва.

Нагадаємо, підприємці ринку «Санта-Барбара», що розташований в кінці проспекту Червоної Калини, не хочуть переносити ринок на запропоновану містом ділянку – на вул. Антонича, 8, як це передбачено проектом будівництва.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!