Скандальний нардеп зі Львова може втратити мандат

3942 0
Його звинувачують у недекларуванні квартири та непогашеному кредиті перед «Приватбанком.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Нардепа від фракції «Слуга народу» Юрія Камельчука підозрюють у недекларуванні орендованої квартири. У січні  НАБУ та САП скерували до суду справу за обвинуваченням депутата у внесенні недостовірних даних до е-декларації за 2020 рік. 

Як встановило слідство, Юрій Камельчук був зобов'язаний, але не вніс до декларації за 2020 рік відомості про квартиру на Печерську у Києві, яку орендував протягом двох років – з жовтня 2019. Вартість квартири становить понад 3,6 млн грн. Крім цього, його звинувачують у непогашеному кредиті перед «Приватбанком». Прокурор попросив Вищий антикорупційний суд оштрафувати нардепа на 51 тис. грн та позбавити на строк до 3 років права займатися діяльністю, пов’язаною з виконанням функції держави. Під час допиту депутат зі Львова заперечив звинувачення у намірі приховати оренду квартири та заявив, що готовий в будь-який час декларувати її.

Читайте також: Шестеро депутатів Львівської районної ради вирішили скласти мандат

«Я повідомляв НАЗК, що не користувався нею 183 дні і готовий в будь-який час задекларувати», – зауважив депутат.

Щодо боргу перед «Приватбанком», парламентар наголосив, що заборгованість перед банком виникла через шахрайські дії. 

«Йшлося про співпрацю з брокером про те, що я можу використовувати гроші для торгівлі на біржі, використовуючи його підказки, однак на моєму рахунку з’явилися мінуси», – зазначив політик, додавши, що написав заяву до банку про шахрайські дії.

Також він зазначив, що спочатку банк задовольнив його заяву та повернув гроші, однак після цього ухвалив інше рішення та не пояснив зміну позиції.  На наступному засіданні суд винесе вирок обвинуваченому. У разі доведення його вини і постановлення вироку Юрій Камельчук може втратити депутатський мандат.

Для довідки

Юрій Камельчук народився 1980 року у Львові. Закінчив факультет журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка. У 2019 році пройшов до Ради за мажоритаркою по округу №124 на Львівщині. Член фракції партії «Слуга народу». Входить до Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Зазначимо, що Юрій Камельчук кілька разів потрапляв у різні скандали. Зокрема, у жовтні 2020 року він заявив, що підтримує заборону абортів. На його думку, якщо жінку зґвалтували – це карма, і навіть якщо вона завагітніла від ґвалтівника – все одно не має права вбивати дитину в своєму лоні. У грудні 2020 року Камельчук сказав, що не вірить в ефективність вакцин проти коронавірусу, оскільки це захворювання, за його словами, вигадане. Також нардеп вважає, що всі вакцини виробляють в одній лабораторії і ліплять на них різні етикетки. У квітні 2021 року Камельчук ледь не побився в прямому ефірі з нардепом від ОПЗЖ Нестором Шуфричем, але політикам завадив ведучий.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!