«Нарешті вдома». У Львові зустріли срібну призерку Олімпійських ігор Олену Старікову

2434 0
Цілком ймовірно спортсменка поїде на наступні Олімпійські ігри.
Фото: Скрін з відео

Фото: Скрін з відео

Сьогодні, 14 серпня, у львівському аеропорту зустріли срібну призерку Олімпійських ігор-2020 Олену Старікову. Із квітами та прапорами львів’янку зустрічали родичі, друзі та керівники міста й області.

Читайте також: Перемога у заключний день. Львів'янка Одена Старікова завоювала срібло для України

У змаганні зі спринту серед жінок на Олімпійських іграх 2020 року львів'янка Олена Старікова у жорсткому суперництві з 38-ма велосипедистками із 18 країн світу стала другою найкращою спринтеркою планети.

Читайте також: Трьом львівським призерам Олімпіади-2020 подарують по квартирі

«Нарешті я вдома», – наголосила відразу ж Олена Старікова.

За її словами, на змаганнях було досить складно. Каже, що не все вдалося, як планували, тому цілком ймовірно на наступні Олімпійські ігри спортсменка знову поїде.

«Я довго йшла до своєї медалі. Золото не вдалося здобути, бо, мабуть, не вистачило десь досвіду. Буду намагатися покращувати свій рівень», – додала срібна призерка Олімпіади.

Довідково

Олена Старікова народилася 22 квітня 1996 р. у м. Харків. Майстер спорту України міжнародного класу з велосипедного спорту (трек), член національної збірної команди України з велосипедного спорту (трек), вихованка Харківського вищого училища фізичної культури №1, випускниця Харківської Академії фізичної культури.

Чемпіонка Європи (2020, Пловдив), срібна призерка чемпіонату світу (2019, Прушкув), володарка Кубку світу у спринті (2017); призерка чемпіонатів Європи (2018-2020); срібна призерка ІІ Європейських Ігор-2019 в Мінську.

З 2018 р. представляє Львівську область, Збройні сили України та є спортсменкою Львівської школи вищої спортивної майстерності.

Нагороджена Орденом Княгині Ольги III ст. (15 липня 2019 р.).

Перший тренер Марія Зарванська (Харків). Особистий тренер – МСМК Євген Болібрух (Львів).

Нагадаємо, у Токіо (Японія) завершились ХХХІІ Олімпійські ігри. За підсумками змагань троє львівських спортсменів отримали медалі: велогонщиця Олена Старікова здобула «срібло», а борчиня Алла Черкасова та каратист Станіслав Горуна вибороли по «бронзі». За «срібло» та дві «бронзи», які здобули львівські спортсмени, вони отримають від мерії по квартирі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!