Українську ППО виснажують пустими ракетами зі стертими номерами, – Генштаб

1413 0
Це можуть бути ракети, які Україна колись передала рф.
Фото умовне

Фото умовне

Фахівці ЗСУ заміряли радіаційне випромінювання уламків російської крилатої ракети Х-55СМ, здатної нести ядерну боєголовку, та зафіксували, що радіаційний фон уламків в нормі. 

Джерело: представник Центрального військово-наукового управління Генштабу Микола Данилюк під час брифінгу

За його словами, те, що фон уламків у нормі, свідчить, що не було контакту конкретної ракети з ядерними елементами та уточнив, що до 31 жовтня такий тип ракет ворог не використовував, і всі вони були без боєзаряду. Він додав, що навіть така порожня ракета дуже небезпечна через кінетичну енергію та її паливо, яке вибухає, горить від удару. 

Читайте також: ЗСУ знищили ще понад 500 окупантів

На думку представника Генштабу, росіяни використовують такі ракети, щоб відвернути увагу ППО, оскільки такі ракети в польоті змінюють висоту та курс. В той час, як українське ППО збиває порожні ракети, росіяни запускають сучасніші «калібри». Він припустив, що окупанти стирають номери ракет, тому що «це можуть бути ракети, які свого часу Україна передала рф».

Читайте також: ППО збила 51 з 70 російських ракет під час масованої атаки

Нагадаємо, що за минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів: Новоселівське, Стельмахівка і Білогорівка Луганської області та Білогорівка, Яковлівка, Бахмут, Курдюмівка, Красногорівка, Кам’янка, Водяне, Первомайське і Мар’їнка на Донеччині.

Ірина Давосир

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

https://lviv1256.com/news/na-terytorii-lvivskoho-perynatalnoho-tsentru-planuiut-zbuduvaty-novyy-korpus-okhmatdytu/?fbclid=IwAR2wuXWF8REbyEd328CDOVQiZhdQwne7ZRWMIgR3GJbHux26GmMe47uz_c8

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!