Настоятелем Унівської Лаври став ієромонах Йосафат

686 0
Йосафат закінчив Львівську духовну семінарію та був настоятелем обителі св. Івана Богослова в Рудно.
Унівська Лавра / фото з відкритих джерел

Унівська Лавра / фото з відкритих джерел

19 грудня в Унівській Лаврі відбулися вибори Ігумена Свято-Успенської Унівської Лаври. Ним став Ієромонах Йосафат з Чуловичів, що на Львівщині. Про це повідомили у монастирі. 

Як йдеться у повідомленні, вибори розпочалися о 10:00 год. Божественною Літургією в храмі Успення Пресвятої Богородиці, яку очолив представник Патріарха преосвященний владика Теодор (Мартинюк). У ній взяли участь отці та братія Лаври та її залежних монастирів. Ігуменом було обрано та затверджено компетентною церковною владою ієромонаха Йосафата (Войтека).

Ієромонах Йосафат народився 8 червня 1970 р. в с. Чуловичі на Львівщині. В 1990 р. вступив до монастиря та 18 червня 1994 р. був пострижений у Малу Схиму. Після закінчення Львівської Духовної семінарії був рукоположений в ієромонахи 2 січня 1999 р. Протягом свого перебування в монастирі був настоятелем обителі св. Івана Богослова в Рудно 1998-2005 рр. і намісником Унівської Лаври з 2005 по 2010 рр.

Юлія Кметик

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!