На Львівщині цього року планують створити 5 тисяч робочих місць

41370 0
До кінця року у Сокільниках біля Львова інвестори збудують великий «Епіцентр».
Фото: Офіс президента

Фото: Офіс президента

Цього року в області планують створити не менше, ніж 5 тисяч робочих місць, і залучити понад 50 млн доларів прямих іноземних інвестицій. Про це у коментарі Тvoemisto.tv розповів голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький. 

Читайте також: Кількість безробітних на Львівщині збільшилася удвічі

«Разом з Політехнікою працюємо над проєктом з виробництва екотари. Цей проєкт один з 9-ти, який затвердили в межах програми Секторальної підтримки ЄС. Окрім нього, буде ще одне виробництво – парк агропереробки «ФрутБанк» на Мостищині», – каже Максим Козицький.

Він додає, що до кінця року у Сокільниках біля Львова інвестори збудують «Епіцентр». 

«Це буде перший регіональний логістичний комплекс за аналогією американського «Амазону». Загалом в асортименті обіцяють 2 мільйони позицій. Компанія планує створити 2 200 робочих місць. Середня зарплата – понад 18 тисяч гривень», – говорить Максим Козицький.

Львівщина, каже він, і надалі залишається одним із лідерів щодо інвестиційної привабливості. Львівська область, за його словами, навіть за цей коронавірусний рік має 3% зростання промисловості. 

Читайте також: У Львові надбудують ТРЦ Forum Lviv і відкриють там ще два кінозали

Нагадаємо, що поблизу Львова незабаром відкриють найбільший логістичний центр на Західній Україні. Після добудови він може стати найбільшим в Україні. Там працюватиме більше двох тисяч людей. У ЛОДА сподіваються, що місцевий бюджет поповниться за рахунок нього на понад 50 мільйонів гривень. Основним орендарем приміщень першої черги є компанія Fozzy Group.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!