Київ

Наступного року ЦНАПи працюватимуть в усіх громадах Київщини

809 0
До кінця року планується відкриття ЦНАПів ще у 3 громадах.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На Київщині функціонують 66 центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), утворених органами місцевого самоврядування.На початок 2024-го — ЦНАПи будуть функціонувати в усіх 69 громадах Київщини. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

Київщина входить до трійки лідерів з розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг. Крім 66 ЦНАПів, в області також є 3 територіальні підрозділи, 150 віддалених робочих місць. А також 2 старости, які виконують функції адміністратора. Загалом це 221 точка доступу до адміністративних послуг. Також у 2 громадах на базі вже існуючих центрів заплановано відкриття сучасних Дія Центрів.

«Наразі понад 50% закладів відповідають умовам безбар'єрності. У рамках модернізації ЦНАПів у 63 є також вільний доступ до Wi-Fi, у 35 — місце для отримання послуг на порталі Дія та розвитку цифрових навичок», — каже директорка Департаменту економіки Наталія Погребна.

Вона зауважила, що ЦНАПи Київщини надають від 200 до 572 видів адміністративних послуг. Загалом за 9 місяців 2023 року їх було надано понад 750 тисяч. Найзатребуванішими є реєстрація місця проживання.

Паспортні документи наразі можна отримати у 26 центрах, а найближчим часом ще у 10. Зареєструвати транспортні засоби й одержати посвідчення водія — у 5, їхня кількість збільшиться до кінця року до 9, підсумували у КОВА.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!