Наступного тижня невакцинованих чиновників і освітян відсторонятимуть від роботи

2748 0
Працівників без вакцинації відсторонять від роботи без збереження заробітної плати.

Вже з наступного понеділка, 8 листопада, в Україні невакцинованих працівників закладів освіти, центральних органів влади та місцевих державних адміністрацій будуть відстороняти від роботи без збереження заробітної плати. Повернутися на роботу вони зможуть після отримання хоча б однієї Covid-дози.

Читайте також: У Львові пропонують тестувати школярів та вчителів на Сovid-19

Зокрема, до переліку категорій належать працівники закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти, працівники центральних органів влади та їх територіальних підрозділів, а також працівники місцевих державних адміністрацій. Перелік професій, які підлягають обов'язковій вакцинації, затвердило Міністерство охорони здоров’я. Список можуть розширювати і доповнювати.

В апараті Львівської облдержадміністрації Тvoemisto.tv повідомили, що на сьогодні кількість вакцинованих працівників (у тому числі першою дозою) як в самій ОДА, так у її структурних підрозділах, становить 93%.

Невакцинованого працівника до роботи не допустять.

«Думаємо, наступного тижня в нас будуть одиниці тих, хто не зможе працювати. Вважаємо також, що впродовж найближчих вихідних ті, хто ще не встиг отримати щеплення, його обов’язково зробить. Кількість центрів вакцинації у місті та області, а також їх режим роботи цьому сприяє», – прокоментував начальник адміністративного управління апарату ЛОДА Володимир Скірка.

Читайте також: З наступного тижня у «Дії» з’являться Covid-сертифікати про одужання. Хто зможе отримати

У МОЗ зауважують, що не можуть бути відстороненими від роботи працівники, які мають протипоказання до вакцинації та надали відповідну медичну довідку. Отримати довідку про протипокази можна буде у сімейного лікаря, але не раніше 8 листопада.

У разі відмови працівника вакцинуватися керівник установи може тільки відсторони його від роботи. Проте звільнити його не може, оскільки для цього немає законних підстав.   

Якщо посадова особа працюватиме, відмовляючись від вакцинації, вона порушує правила карантину та сплатить штраф у розмірі від 34 тисяч грн.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!