Нацбанк подовжив термін обміну 1, 2 та 5 копійок. Де обміняти

2161 0
Ці монети не використовують для готівкових розрахунків з жовтня 2019 року.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Національний банк продовжив на один рік термін обміну розмінних монет номіналами 1, 2 та 5 копійок. Про це повідомили в НБУ.

«Громадяни зможуть їх обміняти до 30 вересня 2023 року включно без обмежень та безкоштовно на монети та банкноти всіх номіналів, що перебувають в обігу,  у сумах, кратних 10 копійкам», – йдеться у повідомленні. 

Завдяки продовженню терміну на один рік українці матимуть більше часу для обміну монет номіналами 1, 2 та 5 копійок, зокрема ті, які були вимушені залишити свої домівки через бойові дії. Таке рішення пов’язане з продовженням дії воєнного стану в Україні.

Після закінчення терміну обміну монет номіналами 1, 2 та 5 копійок їх можна буде лише колекціонувати.

Обміняти монети можна в підрозділах Нацбанку та в низці відділень уповноважених банків:

  • АТ «Ощадбанк»;
  • АТ КБ «ПриватБанк»;
  • АТ «Райффайзен Банк»;
  • АТ «ПУМБ».

 

Нагадуємо, що з 1 жовтня 2019 року в Україні монети 1, 2 та 5 копійок не використовуються для готівкових розрахунків. Це пов’язано з планом НБУ щодо оптимізації номінального ряду банкнот і монет для забезпечення  зручніших і простіших  розрахунків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!