Нацбанк продав елітну базу відпочинку під Києвом: її оцінили в 33 мільйони

5884 0
Готельно-ресторанний комплекс «Княжий двір» разом із двома земельними ділянками, на яких знаходиться комплекс, загальною площею 2,3 гектари, продали за 33,1 млн гривень.
Фото: Prozorro

Фото: Prozorro

Днями корпоративний недержавний пенсійний фонд Національного банку України виставив на продаж комерційну нерухомість. Готельно-ресторанний комплекс «Княжий двір» розташований у Княжичах Броварського району Київської області.

Відповідне оголошення  було опубліковано у системі «Прозорро.Продаж». Стартова ціна для готельно-ресторанного комплексу «Княжий двір» складає 30 млн 577 тис. 502 грн., у результаті торгів його було продано за 33,1 млн грн., що по теперішньому курсу складає $827 тисяч. Для участі в аукціоні потрібно сплатити гарантійний внесок у 1 млн 528 тис. 875 грн. 

Покупцем стала київська компанія, яка запропонувала цю суму на відкритих торгах «Прозорро.Продаж». У тендері в «Прозорро.Продаж» компанія була єдиною, яка взяла у ньому участь.

За даними звітності, «Княжий двір» купила компанія, що зареєстрована на Максима Кріппу. Нещодавно компанія "Мідал", зареєстрована на цього ж власника, купила елітну віллу у Конча-Заспі за понад 300 мільйонів.

У системі «Прозорро.Продаж» вказано, що загальна площа будівель комплексу складає 3 тис. 787,6 кв. м. Також разом з ним були виставлені на продаж 2 земельні ділянки, на яких знаходиться комплекс, загальною площею 2,3617 гектари.

Комплекс відпочинку «Княжий двір» загальною площею 2 868,6 кв.м., з усіма дозволами, у 19 км до Борисполя, і має фізкультурно-оздоровчий корпус (1420,1 кв. м), готель (1249,8 кв. м), банкетний зал на 50-250 осіб, 3 конференцзали та кімнату для переговорів, 16 альтанок, а також штучне озеро і 2 басейни.

Журналіст Сергій Лямець ставить під сумнів ринковість ціни за цілий комплекс будівель з двома земельними ділянками. Також він відмічає, що база відпочинку «Княжий двір» була місцем відпочинку банкірів, там проведилось багато фінансових івентів.

«На тендер у «Прозорро.Продаж» прийшов один покупець. Трохи позмагався сам із собою, і розігнав ціну з початкових 30,6 млн грн до 33,1 млн грн. За поточним курсом, це десь 827 тисяч доларів», – написав він на своїй сторінці у Facebook. 

Відмітимо, Фонд гарантування вкладів продав спецактив Промінвестбанку – заміський комплекс з розкішною мебльованою віллою, кількома гостьовими будиночками, СПА-центром, рестораном та готелем на аукціоні компанії "Мідал". Під час аукціону стартова ціна зросла на 166% – зі 187,6 млн грн до 311,1 млн грн.

Ігор Ющенко

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!