Нацбанк може дозволити українцям відмовитися від платіжних карток

2355 0
Українці зможуть користуватися своїми грошима на банківському рахунку без використання платіжних карт.
Фото: dailymail.co.uk

Фото: dailymail.co.uk

Національний банк дозволить клієнтам користуватися грошима на банківських рахунках без використання платіжних карт міжнародних платіжних систем. Про це розповів глава НБУ Яків Смолій в інтерв'ю ZN.ua.

«Існують європейські директиви, які говорять, що клієнт може сам банку вказати, яким сервісам він хоче надати доступ до свого рахунку. Без карток. Ми зараз над впровадженням цих технологій працюємо, вже виробили концепцію», – зазначив Смолій.

Читайте також: В Україні з’явиться мобільний додаток для оплати податків

Технології банку користувача та НБУ гарантуватимуть можливість дистанційного доступу до рахунку. Окрім того, це позитивно вплине на безпеку транзакції. Смолій наголосив, що технології працюватимуть у режимі 24/7, миттєво і гарантовано.

Також він додав, що у межах модернізації платіжного простору передбачається перехід на міжнародний стандарт визначення рахунків IBAN. За його словами, розвиток альтернативної інфраструктури має сприяти функціональній та ціновій конкуренції, появі нових гравців і послуг.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!