Нацбанк вводить в обіг пам’ятну монету на честь Львівської обсерваторії. Фото

1199 0
Пам'ятна монета «250 років Астрономічній обсерваторії Львівського університету» номіналом 5 грн, виготовлена з нейзильберу.
фото: лну ім. івана франка

фото: лну ім. івана франка

Національний банк з 10 лютого вводить у обіг пам’ятну монету, присвячену обсерваторії ЛНУ ім. Івана Франка. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Пам'ятна монета «250 років Астрономічній обсерваторії Львівського університету» номіналом 5 грн, виготовлена з нейзильберу, масою 16,54 г, діаметром 35 мм. Тираж випуску становить 35 тис. штук.

Астрономічна обсерваторія Львівського національного університету ім. Франка – одна з найстаріших обсерваторій Східної Європи, заснована у 1771 році, з чим пов’язують початок розвитку астрономії у Львові. Основними напрямами діяльності сучасної обсерваторії є дослідження Сонця, зірок, міжзоряного середовища, галактик та Всесвіту як цілого.

Важливим напрямом діяльності є також лазерно-віддалемірні, фотометричні та позиційні спостереження штучних супутників Землі. Комплекс телескопів для таких спостережень є в реєстрі наукових об’єктів, які становлять національне надбання України.

Нагадаємо, що напередодні Нацбанк випустив сувенірну монета номіналом 200 грн до 150-річчя Лесі Українки.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!