Київ

Національний університет оборони позбувся імені радянського генерала

988 0
Президент Зеленський скасував відповідний указ Януковича.
Національний університет оборони

Національний університет оборони

Національний університет оборони України в Києві надалі не носитиме ім’я радянського воєначальника Івана Черняховського. Відповідний указ від 16 червня оприлюднено на сайті президента.

«Визнати таким, що втратив чинність, Указ Президента України від 22 лютого 2013 року № 85/2013 «Про присвоєння імені Івана Черняховського Національному університету оборони України», – йдеться в указі.

Також цього дня президент Володимир Зеленський відвідав вищий військовий навчальний заклад, де взяв участь в урочистостях з нагоди випуску слухачів НУО. Цьогоріч університет підготував 317 випускників стратегічного, оперативно-тактичного й тактичного рівнів підготовки.

Нагадаємо, ім'я Івана Черняховського університету було присвоєно Указом Президента України Віктором Януковичем.

Довідка. Іван Черняховський – радянський воєначальник, двічі Герой Радянського Союзу, у період німецько-радянської війни командувач 60-ї армії Воронезького фронту, згодом командувач військами 3-го Білоруського фронту, генерал армії.

У 1921-1923 роках брав участь в боротьбі проти українських повстанців, крім цього підрозділи, які під його командуванням увійшли в Східну Пруссію, відзначались абсолютно жорстоким та нелюдським ставленням до мирного населення.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!