Нацкомісія заявила про підвищення тарифів на світло для українців

9408 0
Регулятор презентував 2 сценарії виходу з кризи в енергетиці, які передбачають підвищення тарифів або з 1 липня 2020 року, або з 1 січня 2021 року.
зображення: соцмережі

зображення: соцмережі

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), пропонує скасувати чинний тариф для населення на перші 100 кВт-год електроенергії, що дозволить збирати з ринку додатково 12 мільярдів гривень на рік, необхідні для подолання кризи неплатежів на ринку. Про це повідомив член НКРЕКП Дмитро Коваленко під час онлайн-трансляції круглого столу, передає УНІАН.

Читайте також: Львівським пенсіонерам почали виплачувати проіндексовані пенсії

Коваленко презентував два сценарії виходу з кризи боргів на ринку електричної енергії. Обидва вони передбачають підвищення тарифів на електроенергію для населення. Або з 1 січня 2021 року, або – з 1 липня 2020 року.

«За другим сценарієм – скасування пільгової ціни на електроенергію за перші 100 кВт-год з 1 липня 2020 року, що в грошовому вираженні принесе 12 мільярдів гривень на рік», – сказав він.

Крім того, НКРЕКП вважає необхідним протягом 2-5 років підвищити ціни на електроенергію для населення до рівня промисловості, що дозволить додатково зібрати зі споживачів більш як 38 мільярдів гривень. Коваленко також зазначив, що вразливі категорії населення отримають адресну грошову допомогу (субсидію).

Читайте також: ДТЕК рекордно підвищила вартість електроенергії для Західної України

За його словами, загальний обсяг дотацій ціни електроенергії для населення за рахунок електротарифів для промисловості зараз становить близько 50 мільярдів гривень. Середньозважений тариф на електроенергію для населення - 1,07 гривні за кВт-год.

В Україні ціна на електроенергію для населення не змінювалася з 2017 року і становить 90 копійок за 1 кВт-год при споживанні до 100 кВт-год, а понад цього – 1 гривня 68 копійок за кВт-год.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!