Навесні у центрі Києва зацвітуть 125 тисяч тюльпанів, які подарували Нідерланди

894 0
Загалом у місті висадили 5 сортів тюльпанів різного кольору.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У центрі Києва на Майдані Незалежності висадили тюльпани, подаровані Королівством Нідерланди. 125 тисяч весняних квітів зацвітуть на Майдані Незалежності, Хрещатику, Пейзажній алеї та в київських парках уже наступної весни. 

Джерело: КМДА

Загалом в центрі Києва висадили 5 сортів тюльпанів різного кольору: темно-фіолетові Bullit, жовті Novi Sun, червоні Charade, рожеві Salmon та жовто-червоні Park Tiger. Висота квітів складає 50-55 см. Подаровані тюльпани є вшануванням пам’яті героїв та подяка воїнам, які захищають не тільки Україну, а й загальні європейські цінності.

Читайте також: Стало відомо, скільки триватимуть зимові канікули у школах Києва 

«Для нас цінно, що наші іноземні друзі продовжують традицію, розпочату кілька років тому, і підтримують нас сьогодні в нашій боротьбі за незалежність. Ми щиро віримо,  що символічний прапор із жовтих і темно-фіолетових сортів тюльпанів, висаджених біля напису «Я люблю Україну» на центральній площі Києва, стане символом нашої перемоги», – зазначив генеральний директор КО «Київзеленбуд» Олексій Король.

Додамо, що подібна висадка проходить у Києві не вперше. Спочатку тюльпани висаджували у столиці України у 2020 році як символ Небесної Сотні – на честь героїв та героїнь Революції Гідності. 

 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!