Для чого Львову купувати тролейбуси з автономним ходом. Роз'яснення

1919 0
Вони дозволять зокрема значно розширити покриття електротранспорту у різних районах.
Фото: Дивись інфо

Фото: Дивись інфо

До кінця цього року у Львові виготовлять перший у місті тролейбус з автономним ходом – так концерн «Електрон» готується до тендеру на закупівлю 100 таких тролейбусів. Коли його нарешті оголосять, невідомо, але до червня 2023 року Львів мав би отримати сотню тролейбусів з автономним ходом і 50 електробусів – про це йдеться у плані сталої мобільності. Тролейбуси з автономним ходом поїдуть у віддалені райони міста, де немає тролейбусної мережі або ж курсуватимуть до приєднаних громад. 

«У нас є велика потреба у тролейбусах з автономним ходом, вони дозволять значно розширити покриття електротранспорту у різних районах. Зараз йдуть дискусії щодо кредиту на такий транспорт. Тролейбуси з автономним ходом будемо використовувати на магістральних напрямках, де є основний пасажиропотік», – каже керівник управління транспорту Львівської міської ради Орест Олеськів.  

Він додає, що нині у Львові на маршрут виїжджають 550 одиниць громадського транспорту. Приблизно така ж кількість була і до того, як до Львова приєдналось ще 11 громад. Містом курсує 75 трамваїв. Минулого тижня місто отримало новий п’ятисекційний «Електрон», який поїде за маршрутом №8. Є ще 71 тролейбус, але їх, додає Орест Олеськів, критично мало, а також деякі уже треба «відправити на пенсію». 

Читайте також: У Львові закуплять 250 електробусів. Коли на них можна буде їздити

Директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило у коментарі Тvoemisto.tv також запевняє, що місту потрібні тролейбуси з автономним ходом. Щоправда, він додає, що разом з тим потрібно дещо оновити контактну мережу. 

«Що стосується оновлення контактної мережі, то це потрібно. Є проєкти з ЄІБ – реконструкції мереж на вулицях Стрийській, Тролейбусній, Кульпарківській», – додає він.

Нагадаємо, що таке транспортне підсилення міський голова обіцяє ще з 2017 року, утім Львів досі не погодив кредиту, за яким мали б фінансувати закупівлю. Тvoemisto.tv з’ясувало, навіщо місту тролейбуси з автономним ходом, яка їхня ціна і переваги. Детальніше читайте в матеріалі за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!