Навколо музею у Білогорщі, який знищили російські шахеди, проведуть теренову гру

1081 0
Теренова гра — це особливий вид пластового заняття.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

2 березня у Львові відбудеться велика теренова гра, приурочена річниці загибелі головнокомандувача Української повстанської армії Романа Шухевича. Захід організовує управління освіти Львівської міської ради спільно з національною скаутською організацією «Пласт», повідомили у пресслужбі ЛМР.

«Участь у тереновій грі візьме близько 200 учнів наших шкіл. Заохочуємо бажаючих активно долучатися до події», - анонсував начальник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

Зазначимо, теренова гра — це особливий вид пластового заняття. Це рольова або сценарійна гра, яка відбувається на відкритому терені за чіткими правилами. Всі ігри відповідають леґенді табору і конкретно темі дня, в який вони проводяться.

Нагадаємо, Роман Шухевич – головний командир УПА, загинув 5 березня 1950 р у Білогорщі. У будинку, де мешкав Роман Шухевич і де відбувся його останній бій, згодом облаштували музей. 1 січня 2024 року російські шахеди влучили у два об'єкти національної пам'яті у Львові: університет в Дублянах, де 100 років тому вчився Степан Бандера, та музей Романа Шухевича на Білогорщі.

Читайте також: Чому Музей Шухевича насправді НЕ знищено

До кінця місяця у Львівській міськраді також мають оголосити архітектурний конкурс для відновлення музею. Фахівці наполягають, об’єкт повинен поєднувати як автентичні, так і модерні елементи.

Яким Романа Шухевича пам’ятає донька; чому вона досить довго вважала себе радянською людиною і як дізналася, ким був її батько; як, попри переслідування, родина Шухевичів урятувала єврейську дівчинку; чому навіть у часи незалежності Україна не віддає належної шани своїм героям, ;Tvoemisto.tv розповіла пані Марія Трильовська-Шухевич, донька командарма Української повстанської армії, та Філіп Шухевич, який народився в Бельгії, але останні 30 років живе в Україні читайте у матеріалі.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!