Навколо «Вернісажу» у Львові можуть облаштувати закриту платну парковку

2571 0
Вже невдовзі щоб припаркувати свій автомобіль поблизу «Вернісажу», доведеться за це платити кошти. У місті вирішили облаштувати на прилеглих вулицях закриту платну парковку, таку ж, як на вул. Валовій.
Фото: gazeta.lviv.ua

Фото: gazeta.lviv.ua

Як розповів директор «ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза, невдовзі у місті має пройти конкурс на облаштування паркомісць на цій території. Однак поки точного переліку вулиць та кількості паркомісць він назвати не зумів.

«Там має пройти конкурс. Будуть визначені управлінням транспорту та зв’язку які саме вулиці. Це будуть вул. Театральна, Нижній замок і навколишні», – розповів Олег Береза.

Також поки що невідомо, чи саме ЛКП «Львівавтодор» буде обслуговувати цю парковку. Адже має відбутися відповідний конкурс.

Разом з тим Олег Береза розповів, що якщо ЛКП «Львівавтодор» виграє цей конкурс, то вони хотіли б облаштувати там закриту парковку, на зразок тієї, що є на вул. Валовій.

«Ми думаємо, що там будемо робити два заїзди та два виїзди, або два заїзди і один виїзд. Все залежить від того, які вулиці будуть виставлені на конкурс, і як їх можна буде облаштувати», – зазначив Олег Береза.

До слова, це не перша спроба облаштувати на цій території платний закритий паркінг. Така ідея висувалась ще у липні 2013 року. І от в січні 2016 року в ЛКП «Львівавтодор» вирішили знову повернутися до цього питання. Як розповів тоді Tvoemisto.tv начальник відділу паркування ЛКП «Львівавтодор» Сергій Париляк, підприємство звернулося з листом до департаменту житлового господарства Львівської міської ради, щоб провести тендер на облаштування та обслуговування парковок на чотирьох вулицях. Мова йде про вул. Лесі Українки, Низький Замок, Театральну та Вірменську. Згідно ухвали Львівської міської ради № 120 «Про затвердження збору за місця для паркування транспортних засобів та плати за паркування транспортних засобів на території м. Львова» від 27 січня 2011 року, ці вулиці входять в перелік спеціальних земельних ділянок, визначених для забезпечення паркування транспортних засобів. Так, планується, що на вул. Лесі Українки буде 10 платних місць для паркування, вул. Низький Замок – 20, вул. Театральній – 25, вул. Вірменській – 18.

Тепер ж лише залишається дочекатися проведення конкурсу. Він має відбутися в квітні. Коли може запрацювати платна парковка поблизу «Вернісажу», поки невідомо.

Разом з тим Олег Береза не відмовився, якби на всіх вулицях в центрі міста зробили ю платне паркування.

«Я б вважав, щоб усі вулиці в центрі міста зробити платне паркування, а для мешканців робити пільгове паркування», – зазначив чиновник.

Як повідомляє zaxid.net, в управлінні транспорту планують облаштувати відкриті парковки на вулицях Вороного, Грушевського, Драгоманова, Герцена, Фредра, Руданського, Просвіти. 

Слід нагадати, що з 1 квітня у Львові подорожчає вартість паркування. Так, за годину перебування автомобіля на закритій парковці доведеться заплатити 8 грн. За цей же час на відкритій парковці водію доведеться викласти 6 грн.

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!