Найбільший онлайн-університет України потребує коштів: як допомогти?

1407 0
Освітня платформа Prometheus запустила на «Спільнокошті» краудфандингову кампанію для збору коштів на фінансування безкоштовних онлайн-курсів від викладачів провідних українських та світових університетів, топ-компаній та організацій. Пілотний проект змішаного навчання запланований одразу в кількох українських вишах в різних містах України.
фото: lvivpost.net, vkurse.ua, prometheus

фото: lvivpost.net, vkurse.ua, prometheus

Мета платформи здійснити освітню революцію в Україні. Для цього їм необхідно до 2020 року створити 150 різних онлайнових курсів з аудиторією 1 млн слухачів. Нині Prometheus пропонує українцям 35 безкоштовних онлайн-курсів для аудиторії 230 тис. слухачів. Курси будуть об’єднані у взаємопов’язані цикли, проходження яких дозволить з нуля отримати достатньо знань, щоб, наприклад, відкрити свій бізнес (цикл курсів «Підприємництво» вже запущено на сайті), стати розробником програмного забезпечення чи аналітиком даних.

Для цього освітній платформі необхідно зібрати 400 тисяч гривень. Зібрані кошти будуть направлені на створення і переклад нових онлайн-курсів, фінансування технологічної інфраструктури проекту і оплату праці координатора і методистів, які допомагатимуть вишам реалізовувати змішане навчання.

У Prometheus також говорять про необхідність повномасштабної реформи української освіти на базі змішаного навчання: інтеграції масових онлайн-курсів найкращих викладачів у традиційний навчальний процес офлайн. У цьому форматі студенти слухатимуть лекції найкращих викладачів країни та світу і виконуватимуть завдання онлайн, а у ВНЗ працюватимуть на практичних заняттях і складатимуть фінальний іспит.

Підтримати проект на платформі «Спільнокошт» можна за посиланням.

Джерело: watcher

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!