Найближчий до України польський аеропорт встановив рекордні показники перевезень

5590 0
Він розташований приблизно за 200 кілометрів від Львова.
фото: kiyavia.com/rzeszow

фото: kiyavia.com/rzeszow

У 2022 році аеропорт «Ряшів – Ясенка» обслужив понад 730 тисяч пасажирів. Результати, зафіксовані у другій половині року, були найкращими в історії аеропорту. Мережа літніх сполучень була рекордно високою, охоплювала 20 міжнародних та 3 національних маршрути. Про це повідомили на офіційній сторінці аеропорту у Фейсбуку.

«Результат, якого ми досягли, тобто 95 відсотків, є приводом для великого задоволення, але жодна цифра не може відобразити те, що сталося в нашому аеропорту минулого року. Роль, яку нам довелося відіграти внаслідок агресії росії проти України, поставила перед нами безліч викликів, які ми успішно подолали. У цих умовах найбільшим успіхом вважаю безперебійне обслуговування регулярних рейсів, а також послідовний розвиток мережі регулярних та чартерних сполучень», – каже президент правління аеропорту Адам Гамрищак. 

Читайте також: Польща допоможе Україні відновити аеропорти

Серед перевізників, які виконували регулярні рейси до та з аеропорту у 2022 році, лідером залишився Ryanair. Boeing 737 ірландської авіакомпанії перевезли майже 290 тисяч пасажирів. LOT Polish Airlines обслужив понад 200 тис. пасажирів, а Wizz Air – 82 тисячі. Лондон (188 тис.) і Варшава (178 тис.) залишаються найпопулярнішими напрямками, а Анталія (44 тис.) – найпопулярнішою серед сонячних напрямків.

Через геополітичну ситуацію аеропорт «Ряшів – Ясенка» приймав багатьох лідерів з усього світу, зокрема кілька десятків президентів та прем’єр-міністрів – зокрема, його відвідали президент США Джо Байден, президент України Володимир Зеленський, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйнен тощо. 

Додамо, що в статистиці у 2022 році значну частку займають літаки з гуманітарною допомогою (загалом майже 15 тис. злетів і посадок), зокрема понад 300 літаків медичної евакуації, які перевозили хворих і постраждалих у результаті війни росії проти України з аеропорту до госпіталів і клінік Західної Європи.

Читайте також: Аеропорт «Львів» може першим відновити польоти в Україні 

Нагадаємо, що українське небо закрите для польотів цивільних літаків із першого дня повномасштабної військової агресії рф – із 24 лютого цього року. У Міністерстві інфраструктури вважають, що Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького за гарантій безпеки може першим відновити польоти в Україні. 

Для довідки

Аеропорт «Ряшів – Ясенка» – найближчий до України польський аеропорт, який розташований приблизно в 170 км від Львова (до трьох годин їзди, не враховуючи час на проходження кордону). Аеропорт розташований на відстані 10 км від центру міста Жешува (Ряшів). Аеропорт дуже компактний, у ньому один термінал, який складається з невеликої зони прильоту, 4-х воріт для відльоту, двох кафе та кількох магазинів.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!