Найчастіші злочини у Львові – крадіжки та автограбежі. Як вберегтися

2809 0
Лише впродовж минулої доби у Львові було зафіксовано 50 злочинів: 38 крадіжок особистого майна, 4 квартирних крадіжки, 4 факти шахрайства, 3 випадки грабежу та незаконне заволодіння автотранспортом. Як вберегти себе від подібних випадків розповів начальник львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко в ефірі tvoemisto.tv.
ілюстративне фото: lvivpost.net

ілюстративне фото: lvivpost.net

Сергій Зюбаненко зауважив, що криміногенна ситуація в місті зараз не погіршилася: «Я б не сказав, що зараз ситуація змінилась порівняно з якимсь періодом минулого чи позаминулого року. Вона є сезонна». Міліціонер наголосив, що квартирні крадіжки частішають у періоди відпусток, свят, їх більше на вихідні. На вулицях найчастіше грабують жінок, які носять золоті прикраси, відкрито демонструють телефони чи дорогі сумочки.

Три види злочинів, що трапляються у Львові найчастіше, за його словами, це: крадіжки, пограбування автомобілів та квартирні пограбування.

Відтак, головний міліціонер Львова наголосив на простих порадах, які допомагають вберегтися від них:

1.      У громадському транспорті менше виймайте свій гаманець. Він – спокуса для крадія.

2.      Дівчатам бажано у літній період не носити золотих прикрас, обмежитись біжутерією.

3.      Перед довгою поїздкою варто попередити сусідів. Пам’ятайте, що квартирні злодії перед крадіжкою довго слідкують за вашим житлом.

4.      Якщо ж поруч з вами трапилось якесь правопорушення, поспішіть повідомити про це, зателефонувавши на «102», або повідомте працівника міліції, що знаходиться поруч.

За словами Сергія Зюбаненка, враховуючи теперішню ситуацію в країні, львів’яни своєю пильністю та небайдужістю допомагають міліції. Хоча повідомлення від громадян у 99% не підтверджуються, вони слугують підтримкою правопорядку в місті.

Крім того, начальник міліції Львова наголосив, що слідкувати за порядком у місті було б простіше, якби було встановлено камери спостереження. Наразі ситуація з відеокамерами критична – у місті востаннє їх встановлювали ще у 2012 році. Цим питанням займаються, міліція намагається співпрацювати з підприємствами, дублюючи їх відеотрансляції у міське управління.

Також Сергій Зюбаненко наголосив, що Львів відрізняється своїм населенням: «Громада в нас самоорганізована. Порядок в місті – це не заслуга міліції, це заслуга громадян, які є свідомими, які розуміють, що вони мусять виконати свій громадський обов’язок». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!